Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier la trecerea de cale ferata

ro

31 May, 2010 03:36 2204 Marime text
Un autotractor a fost lovit din plin de tren din cauză că şoferul autovehiculului nu a respectat semnalele luminoase.

Vineri, în jurul orei 19.45, pe DN 22, la km 247, Gheorghe Ciobanu, de 56 de ani, din Constanţa, conducea un autotractor ce tracta o semiremorcă cisternă, dinspre Tulcea către Constanţa.

Odată ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, şoferul nu a respectat semnificaţia indicatorului OPRIRE şi a intrat în coliziune cu o locomotivă a unui marfar care circula dinspre Mihai Viteazu către Cogealac.

Din fericire, în urma accidentului nu au rezultat victime omeneşti, iar semiremorca a fost avariată în proporţie de 3% .

În urma testului de alcoolemie s-a stabilit că şoferul şi mecanicul de locomotivă nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Traficul rutier a fost blocat în zonă aproximativ 20 de minute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • babanovac 31 May, 2010 11:37 Acolo intr-adevar sunt doar indicatoare rutiere care totusi trebuiesc respectate, adica trebuie sa opresti efectiv, sa te asiguri si daca nu vine nici un tren sa iti continui deplasarea. Dar ce facem in situatiile in care aceste treceri la nivel cu calea ferata sunt semnalizate prin semnale luminoase, la care de multe ori nu se disting absolut deloc ce lumini (culori) sunt aprinse, acestea fiind foarte vechi si de multe ori se vad sters de tot. De intretinerea lor, oare cine raspunde si cine ar trebui sa le inlocuiasca pentru a fi din nou vizibile de la distane rezonabile si in culorile corespunzatoare scopului initial destinat, adica rosul sa fie rosu si nu roz pal iar verdele sa fie verde si nu o culoare oarecare stearsa de abia distingi daca e aprins sau nu?