Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5.000 de lei pentru bolidul din mare Fiul lui Chiliman, „ars" de poliţiştii din Năvodari

ro

01 Sep, 2011 00:00 3447 Marime text
Chiliman.jpgMatei Ioan Juvara Chiliman, fiul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost amendat de poliţiştii din Năvodari cu suma de 5.000 de lei, după ce a intrat cu maşina pe plajă.

Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu două zile când, potrivit propriilor declaraţii, juniorul Chiliman ar fi încercat ajute un prieten să-şi scoată jeep-ul împotmolit în nisip, pe plaja din Năvodari. Martorii citaţi de presa centrală au declarat, la momentul respectiv, că totul a început cu o maşină de teren care încerca să scoată două sky-jet-uri din mare. Nu numai că n-a reuşit, dar autoturismul ar fi rămas blocat în nisip. Proprietarul maşinii a chemat un prieten în ajutor şi tot aşa. Fiul primarului de Bucureşti a relatat pentru Realitatea TV cum au stat faptele: „(...) Când am ajuns în parcare, un tânăr căuta pe cineva care să-i tracteze maşina din mare. M-am dus, l-am ajutat şi l-am scos din apă, pentru că era împotmolit complet. Apoi am dus maşina în parcare". Totodată, Matei Chiliman le-a declarat jurnaliştilor bucureşteni faptul că maşina avea şi o remorcă şi sky-jet-uri pe remorcă.

 Chiar şi aşa, poliţiştii din Năvodari au stabilit că fapta juniorului Chiliman este contravenţie. Pe cale de consecinţă, l-au amendat cu 5.000 de lei, pentru că a intrat cu maşina pe plajă. Sancţiunea a fost aplicată în temeiul OUG 19/2006, potrivit căreia „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei săvârşirea de către persoane fizice sau juridice a următoarelor fapte (...) k) circulaţia sau staţionarea autovehiculelor pe plajă, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor". Iar în acest context, se pare că fiul primarului putea s-o încaseze şi mai rău de la poliţiştii constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii