Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siturile lui Berceanu

ro

03 Jul, 2009 01:42 1352 Marime text
editorial_stefania.jpg„Cum anunţăm că facem o autostradă, brusc apar o mulţime de situri, aşa încât mă întreb dacă nu cumva dacii şi romanii ştiau, acum 2.000 de ani, pe unde va trece autostrada şi s-au stabilit exact pe traseul acesteia". 

O spune ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Şi nu-mi vine să cred că o astfel de întrebare, lipsită de orice noimă, poate veni din partea unui ministru. A unui politician care, dacă a încercat prin aceste declaraţii să fie cumva ironic, nu i-a ieşit. Adică, oameni buni, data viitoare când vă mai întrebaţi de ce nu avem autostrăzi ca-n Occident şi vă mai gândiţi că pe cele care se construiesc acum nu veţi mai apuca să circulaţi vreodată, da-ţi vina pe strămoşi. Pe ăia care s-au gândit cu muuuuuult timp în urmă să le bage miniştrilor de la Transporturi beţe în roate şi să le strice planurile cu autostrăzile. De aia nu avem noi centură ocolitoare a municipiului Constanţa! Din cauza dacilor şi a romanilor, bineînţeles! Că s-au gândit ei că peste două mii de ani, cineva va vrea să facă şosea de centură chiar peste aşezările lor.

Şi uite aşa, probabil că tot din cauza acestor daci şi romani, premierul Boc îl va aştepta mult şi bine pe „prietenul" său Mircea Badea să-i defileze gol, cu pene pe fund, prin Piaţa Victoriei. Să nu uit, vor trebui să fie de păun, după preferinţele premierului.

Şi tot discutând pe subiectul autostrăzilor şi al siturilor, îmi aduc aminte, în încheiere, de convorbirea unor arheologi din Constanţa, care spuneau, mai în glumă, mai în serios, aşa: „Pe vremea noastră şcoala nu dădea tâmpiţi...". Căci acum e exact invers. Şi o susţine chiar preşedintele Traian Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii