Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sa radem cu Stavro si Banias

ro

03 Aug, 2010 00:00 1790 Marime text
manuela1_editorial.jpgPDL este un partid pătimaş. Membrii săi de la Constanţa au dovedit-o cu vârf şi îndesat. Evenimentul de sâmbătă, care trebuia să ofere o soluţie, un panaceu pentru toate orgoliile interne, a relevat un veritabil spirit balcanic al participanţilor.

Am auzit înjurături ca în filmele româneşti, îmbrânceli ca în viaţă, replici ca în nemuritorul Caragiale şi două urne de vot - una ca la teledon şi una ca la nuntă.

Comicul de situaţie regăsit atât de pronunţat în piesele lui Caragiale a fost simţit pe viu de către participanţii la întrunirea pedeliştilor de sâmbătă, de la Casa de Cultură. De cei care au mai rămas desigur, pentru că mulţi au făcut stânga-mprejur şi s-au dus fiecare pe la casele lor dezgustaţi de toată degringolada. Au fost câteva momente care în mod sigur au stârnit râsul celor prezenţi. Primul a fost cel în care preşedintele Mircea Banias nu găsea microfonul. „A dispărut microfonul!“, a constatat cu voce tare şi ochi mari, Banias, tocmai când voia să înceapă a glăsui din prezidiu către lumea adunată ca la spectacol. „S-a furat microfonul“, a continuat el, iar lumea din sală s-a pus ba pe râs, ba pe hulit. Un al doilea moment comic sau lamentabil, depinde cum priveşti, a fost când Banias, încercând fără succes să domine sala, a pomenit numele Elenei Udrea, doar-doar o sensibiliza masele. „Doamna Udrea vă transmite salutări de la Shanghai“, a spus Banias şi a sunat ca o replică celebră - „Mihaela, dragostea mea“. 

Au fost scene desprinse fie din Stan şi Bran, fie din răscoalele ţărăneşti, când un pedelist i-a smuls convocatorul din mână Mariei Stavrositu sau când acelaşi primar pedelist a încercat să-i tragă scaunul de sub fund unei colege. Doamnele nu s-au amuzat cu siguranţă, însă mulţi dintre martori au râs ca la o piesă de teatru la care au fost invitaţi să participe gratis. Apoi, s-a râs şi de urnele de vot. Deşi trebuia să fie doar una, au apărut două. „Urna voastră seamănă mai mult a cutie pentru dar la nuntă. Acolo strângeţi şpăgile, nu?“, a fost remarca unui pedelist la adresa taberei opuse. Ce-i drept, urna, de culoare bleu, arăta mai mult a urnă de masă mare, fiind împodobită şi cu un volănaş alb. Culmea este că după atâtea şi atâtea sincope organizatorice, serios, şeful Banias i-a strâns ferm mâna şi l-a felicitat pe Vicenţius Petrescu: „Felicitări, Bebe! Ai făcut treabă bună cu organizarea!“, acesta fiind un alt moment care a stârnit râsul.      

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii