Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD isi face harakiri in ograda lui Geoana

ro

22 Sep, 2009 03:22 1391 Marime text

manuela1_editorial.jpgAsta, ca să pară că Geoană este de vină, desigur. Pentru că este greu, nu-i aşa, să explici organelor de control, prezenţa unui corp fără suflare în propria-ţi casă.

În acest caz de suicid politic cu complement de agent, prin „organele de control" înţelegem ochii electoratului PSD. Pe mulţi i-a surprins gestul lui Octav Cozmâncă de a se lepăda de conducerea partidului din care, până mai alaltăieri, făcea parte, de a-şi critica liderul, colegii şi de a vorbi deschis despre agramatismul din partid, pe care toţi i-l atribuim, involuntar chiar, lui Marian Vanghelie. Cozmâncă a vorbit în scrisoarea adresată membrilor şi simpatizanţilor PSD, despre dezmăţul din partid, pe care îl vede acum ca trezit dintr-un somn adânc, îndoit sub interesul clientelei politice. O frază mi-a atras atenţia, mai mult decât celelalte: „Unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile si prietenii lor - pe căi ştiute de ei - averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public". Nu îmi pot explica de ce îmi sună atât de cunoscut înţelesul acestui paragraf... Şi nu ştiu dacă ceea ce zugrăveşte Octav Cozmâncă în această frază se numeşte chiar comportament de dreapta... Eu aş numi acest comportament simplu ca nesimţire sau lipsă de moralitate sau chiar infracţionalitate. Deşi ruperea lui Cozmâncă din PSD poate avea dedesubturi pe care le-am putea afla în perioada următoare, când acesta s-ar putea ralia susţinerii unui alt candidat la prezidenţiale, el a spus o sumă de lucruri pe care alţii, deşi le-au gândit nu au avut curajul să le spună, lucruri care pot fi calificate de unii drept „adevăruri", de alţii „minciuni" şi de către ceilalţi drept „opinii personale". Nu ştim dacă Octav Cozmâncă îl va susţine pe Oprescu, aşa cum se vehiculează, dacă la mijloc e mâna lui Iliescu, şi dacă este o pură coincidenţă faptul că bunicuţa partidului a declarat tocmai ieri, sus şi tare, că îl susţine pe Geoană. Ceea ce e sigur este faptul că PSD nu se simte prea bine după această lovitură dată din interior, după această nouă situaţie în care a fost pus tocmai de cel care a fost pe vremea lui Năstase un vârf al strategilor PSD. Să fie Cozmâncă atât de strateg încât să-i dea o „directă" lui Geoană, crezând că-l va destabiliza complet înainte de prezidenţiale sau să fie un Simirad al Capitalei, care a vrut să-i dea o mână de ajutor lui Traian Băsescu? Este clar ca bună ziua că lui Geoană nu i-a picat bine lovitura dată de Cozmâncă şi că gestul fostului pesedist, exclus a doua zi după lansarea scrisorii, îl va mai scutura de câteva procente. Este posibil ca Geoană să fie mazilit din PSD, la fel de repede ca şi Cozmâncă, după prezidenţiale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 22 Sep, 2009 10:00 Cand vrei sa ai un ALIAT puternic ,trebuie sa-l "tratezi" cu afaceri SUPER, pentru ati fi mai tarziu, sustinator ascuns si de incredere.