Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe cine avantajează la Constanţa comasarea alegerilor?

ro

06 Sep, 2011 01:50 1785 Marime text
claudia_candet.jpgSurse din cadrul partidelor care formează actul guvernamental dădeau ieri certitudini că anul viitor nu vom mai avea alegeri locale şi parlamentare la diferenţă de câteva luni, ci că omul de rând va merge la vot o singură dată.

În toamna anului viitor, românii şi-ar putea alege şi primarul, dar şi parlamentarul sau senatorul din circumscripţia electorală de care aparţine. Privită dincolo de raţiunea financiară, pe cine ar avantaja această decizie? Privită strict pe plan local şi ţinând cont de întâmplările recente privitoare la intenţia organizaţiei PDL Constanţa de a organiza referendum pentru schimbarea primarului Radu Mazăre, această prelungire a mandatului ar fi un mare motiv de bucurie pentru şeful PDL de la Constanţa, Gigi Chiru, care ar avea timp berechet pentru a-şi strânge cele 70.000 de semnături de care are nevoie pentru a-l schimba din funcţie pe edilul Constanţei. Amânarea alegerilor ar fi motiv de bucurie şi pentru edilul Mazăre, care ar mai avea ceva timp pentru a-şi pregăti campania electorală, chiar dacă noua procedură adoptată, de alegere a primarului din primul tur de scrutin, nu îi va crea probleme în a lua cele mai multe procente comparativ cu oricare candidat la primărie care s-ar încumeta să intre în cursă cu el. Fie chiar şi Chiru, care vrea să încerce plecarea de la primărie a edilului Constanţei înainte de termen.

Amânarea alegerilor până spre toamnă i-ar mai avantaja şi pe cei care, în disperarea lor pentru încă un mandat, fac orice pentru a-şi atrage electoratul. Nu i-ar avantaja în schimb pe cei care aspiră la unele funcţii, cum ar fi preşedinţi de Consilii Judeţene, care, dacă se pune în aplicare proiectul de regionalizare, vor dispărea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii