Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Le-a dat clasa!

ro

22 Aug, 2009 02:55 1963 Marime text
claudia_editorial_1_250.jpgApariţia ministrului Elena Udrea la şedinţa comisiei care o audiază a fost, potrivit unora, un gest de sfidare, dar şi unul prin care le-a demonstrat încă o dată că femeia poate învârti oricând pe degete o gaşcă de băieţi „deştepţi".

Nu numai că i-a lăsat cu buza umflată să-şi vadă singuri de cercetările lor, dar a plecat şi cu un buchet de flori. Cică pregătit special pentru ea, chiar dacă anunţase în prealabil că nu va veni la audieri. Deşi vroia să pară un gest de sfidare, gestul preşedintelui comisiei Udrea, cel care i-a înmânat buchetul, a fost mai degrabă cel al unui supus. Şi mai era şi liberal pe deasupra. Terfelit în faţa tuturor şi umilit.

De altfel, scena venirii la comisie a semănat mai degrabă cu evenimentul amprentării numelui unei vedete pe „Walk of Fame" de la Hollywood. Cu un buchet de flori primit de la unul dintre cei care urmau să o audieze, doamna Udrea strălucea ca o „plantă carnivoră" transformată subit în trandafir portocaliu, gata să înhaţe toţi bondarii ce zumzăiau prin zonă. Ziua de joi a transformat audierile în comisie într-o telenovelă ai cărei eroi se urăsc pasional.

În ciuda părerilor diverse în ceea ce priveşte persoana sa şi munca pe care a depus-o de când este şef peste turismul autohton, Udrea a ştiut mereu să-şi susţină punctul de vedere şi să nu se lase călcată în picioare, aşa cum s-a mai întâmplat nu cu mult timp în urmă. Au vrut să o terfelească, să o aşeze în banca ei şi să o ia la întrebări. Practic un „veni, vidi, vici" mult prea scurt într-un scenariu plin de întâmplări ieşite din comun. Membrii comisiei au trecut rapid prin mai multe stări: de la satisfacţie, la nedumerire, stupoare că au fost lăsaţi cu buza umflată de o femeie. Atâţia bărbaţi! Culmea! Un flit onorabililor membri ai comisiei. „Le-a dat mat blonda. Au fost penibili", vuiau, ieri, forumurile. Da, le-a dat clasă fără precedent. Cu toată siguranţa şi încrederea pe care Orban arată că o are, joi s-a făcut de râs. Realişti fiind, nu ne place deloc ceea ce vedem. Însă când interesele şi orgoliile primează, atunci este nevoie de un regizor care să spună stop cadru. Iar filmul să continue în spatele scenei, după bunul lor plac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 22 Aug, 2009 23:25 Daca esti frumoasa,mai esti si desteapta,iti mai trebuie o doza de tupeu ca sa te poti descurca cu "hienele" periculoase din PNL. Nimeni, in politica nu face doi bani fara o doza de tupeu, altfel te calca toti in picioare.Mie mi se pare ca cei din PNL au depasit doza normala de tupeu.
  • martisor 22 Aug, 2009 17:50 N-am mai vazut de mult o femeie cu atata tupeu.M-a uns la suflet.Bravo Udrea,esti desteapta,ai tupeu,esti frumoasa si mai esti si PD-Lista.Iata viitorul nostru,asa oameni trebuie sa fie la putere.Siguri pe ei,care stiu sa puna la punct hienele[precum Orban]. Ai fost tare Udrea,nu te lasa!
  • surmelis argentina pusa 22 Aug, 2009 17:21 Si unele partide politice de dreapta (liberalii),sunt pline de "hiene" infometate.
  • murfatlar 22 Aug, 2009 15:27 in sfarsit s-a format un om politic sa infrunte adunatura de hiene din care sunt formate comisiile!!!! are sustinerea noastra;bravo fetito!!
  • murfatlar 22 Aug, 2009 15:03 mi s-a umplut sufletul de bucurie; o femeie tanara isteata si ft sigura pe ea a dat clasa acelei "cloace da haitasi"( Orban -alcolistul,Adriana-safutoiu,Babet-Aura Vasile), as vrea mai multe tinerele bataioase indiferent de partid dar cu ceva material sa ofileasca" floarea cea vestita a politichiei de azi". mare mi-a fost bucuria si cu acea inregistrare;sa vada si sa asculte toti romanii ce se petrece in "comitii"numai adevar nu este!
  • samir 22 Aug, 2009 11:15 ...claudia...nu stii sau nu poti,dar pe zi ce trece te dovedesti a fi incapabila sa intelegi ce inseamna a fi jurnalist.
  • Adi 22 Aug, 2009 10:54 Adica sustii ca le-a dat clasa si i-a umilit pentru ca a plecat de la comisie?! Foarte ciudat!!! Pai si ce trebuia sa faca comisia ca sa nu fie "umilita" astfel?! Sa o lege de scaun? Banuiesc ca acea comisie poate sa-si faca mai departe treaba si fara prezenta lui Udrea. Nu-i asa? Sigurul gest penibil, dupa parerea mea, este oferirea acelui buchet de flori. Ce vina au florile?!
  • surmelis argentina pusa 22 Aug, 2009 08:16 Mie imi pare o femeie autoritara si cu capul pe umeri. Nu degeaba a fost consiliera personala a d-lui Traian Basescu,Presedintele Romaniei. Ce e rau in a fi in primul rand un barbat educat si dupa aceea un politician feroce ,daca esti in stare ? In general o hartuiala politica sau de alta natura duce inevitabil la GRESELI mai mari sau mai mici.Depinde de psihicul si de persoanele ce-i stau in preajma spre a o sprijinii la nevoie.Nici cel mai puternic om politic nu poate rezista la infinit presiunilor psihologice la care sunt supusi unii politicieni.Curios este ca cei care sunt ,de fapt, vinovati de presiunile psihologice nu se apara sub nici o forma chiar daca sunt atacati in public ,lasand impresia ca nu ei sunt de vina.Ma refer la d-nii LIBERALI,care il au in mijlocul lor pe d-l IONEL CHIRITA ,fost primar al orasului Harsova de Constanta,care practica aceasta METODA A TACERII IN PUBLIC,dar nimeni dintre adversarii politici nu stiu ce se "coace" in spatele acesteia.