Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Isteria oului marcat vs. marul discordiei in PSD

ro

13 Feb, 2010 04:16 987 Marime text
editorial_claudia_nou.jpgÎntr-o perioadă în care cetăţenii de rând îşi duc traiul de zi cu zi din ce în ce mai greu, mai marii social-democraţi, aspiranţi la şefia partidului se războiesc prin orice mijloace pot, arătând că până la explozia butoiului de pulbere din PSD nu mai sunt decât cel mult zilele rămase până la Congres.

Lupta pentru puterea social-democrată şi raportul prezentat de Organizaţia pentru protecţia animalelor „Vier Pfoten" referitor la pericolul reprezentat de ouăle produse de găinile crescute în baterii au fost subiectele de top ale săptămânii. Lupta pentru putere şi lupta pentru o hrană sănătoasă.

Isteria creată în jurul ouălor a pus pe jar o ţară întreagă. Informaţia potrivit căreia două treimi din ouăle produse în România provin de la găini care cresc în condiţii improprii, care sunt hrănite cu vitamine sintetice şi medicamente, iar adesea alimentaţia acestora conţine coloranţi şi furaje modificate genetic, i-a făcut pe mai marii din Ministerul Agriculturii să reacţioneze - ce-i drept relativ târziu - explicând că de fapt proporţia reală nu este cea corectă. Doar 17% dintre ouăle de pe piaţă sunt produse de astfel de păsări. Până să reacţioneze însă cei de la minister, informaţia a circulat către consumatori. Lipsă de informare a consumatorilor sau privilegiere intenţionată de informaţii? Nu am niciun dubiu că realitatea este încadrată în cea de-a doua idee.

Cât despre lupta pentru putere din PSD, din ce în ce mai accentuată... acestea sunt zilele de glorie ale fiecărei tabere.

Fiecare din cei care şi-au anunţat candidatura găsesc zilnic câte-o temă din care creează polemică în rândurile celor care mârâie către acelaşi scaun. Unora le-a ieşit, alţii încă se străduiesc să găsească sprijin din partea organizaţiilor care nu s-au exprimat făţiş în legătură cu liderul pe care îl simpatizează.

Geoană umblă hai-hui prin ţară, încercând să-şi „mituiască" cu funcţii în partid pe liderii de la centru, pentru ca organizaţia să treacă de partea sa. Încearcă prin orice mijloc să-şi atragă organizaţiile din teritoriu de partea unui candidat sau a altuia. Chiar social-democraţii de la malul mării, care se vor sfătui la mijlocul săptămânii viitoare în legătură cu felul în care trebuie să voteze la Congres, sunt vizaţi. Unele voci spuneau că Mazăre şi echipa sa vor vota cu Miron Mitrea, prin prisma relaţiilor consolidate de ani buni cu echipa de la malul mării dar şi datorită faptului că Manuela Mitrea şi-a ocupat o poziţie bună ca deputat într-un colegiu din municipiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii