Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invinuitul Mazare si inculpatul Teodosie

ro

27 Aug, 2009 02:42 1658 Marime text

corina_samoila_1.jpgRăducu şi Macedon, cei doi oameni mari la stat şi mici la sfat ai Constanţei, s-au lăudat unul pe celălalt în văzul întregii naţiuni.

Dar cum ar fi putut să nu o facă?! Doar îi leagă ceva: unul este învinuit şi altul inculpat. Credeţi că lipseşte un cuvânt?! Da. Penal. Aşadar, dacă edilul Mazăre ne-a obişnuit cu destrăbălările la DNA şi ANI, dar şi cu dosarele penale, nou-venitul în clubul celor acuzaţi de ilegalităţi, Macedon Petrescu, poreclit (acum pare o glumă) Arhiepiscopul Tomisului, pare o prezenţă chiar exotică pe banca acuzaţilor. Cu alura de personaj de roman cu hobbiţi şi elfi, Macedon/Teodosie al nostru a făcut-o lată. Cum? Simplu: a vrut să vândă harul. Mai lumeşte vorbind, luare de mită şi instigare la fals intelectual. Adică simonie. „Cunoscut din cartea «Faptele Apostolilor» (VIII : 9-25), Simon Magul este considerat cel dintâi în erezie, ucenicul şi înaintemergătorul lui Antihrist. (...) Impresionat de puterile mari şi semnele ce făceau misionarii creştini, Simon ar fi oferit bani Sfântului Apostol Petru, pentru a primi şi el puterea acestuia. De la acest fapt, numele lui s-a păstrat până astăzi în vocabularul creştin, în termenul simonie, care înseamnă cumpărarea celor sfinte", nota Cronica Română în 2007. Adică, dacă simonie se cheamă cumpărarea celor simple, vânzarea lor se va chema teodosie = mită. Dar să lăsăm asta. Învinuitul Radu şi inculpatul Macedon se iubesc ca nişte buni creştini ce sunt. Nu numai pentru că ar avea aceleaşi credinţe politice (se zicea că Teodosie al nostru ar fi singurul membru social-democrat fără carnet de partid), ci pentru că aşa se cade. Nu? Nu sunt ei capii? Cei mai tari din Constanţa... I capi di tutti capi? Aşa că s-au lăudat, iar acum au şansa să-şi dea sfaturi ca de la un învinuit la un inculpat. Penal.

Să vedem ce crede Radu despre Macedon: „Am fost, anul trecut, cu Înalt Preasfinţia Sa, într-un periplu de 24 de ore, când ducea Brâul Maicii Domnului înapoi în Grecia, pe Muntele Athos. 24 de ore nu a închis un ochi şi a ţinut caseta cu Sfintele Odoare în braţele domniei sale, în avion, în autobuz, în autocar şi pe vapor. Nu a închis un ochi. Eu n-am stat în viaţa mea alături de un om atât de plin de evlavie cum l-am văzut atunci pe Înalt Preasfinţia Sa. Nu numai că nu a închis un ochi: nici nu a mâncat!". Adică, da?!?! Cine-i cel mai tare? Teo, Teo! Dar ce spune Macedon despre Radu? „Trebuie să vă spun că domnul primar Mazăre a fost atât de generos, nu ştiu care primar ar fi fost într-atât de generos cu biserica. Ne-a oferit peste 30 de locuri de biserici în Constanţa. Ori asta spune foarte mult. Primarul Mazăre chiar m-a invitat la Consiliu, şi zice: «Vreau să veniţi ca să explicaţi oamenilor că nu este o afacere a noastră şi că doriţi să zidiţi biserici». Şi dânsul, de fapt, este... întotdeauna... nu doar în campanie... oamenii săraci vin şi îşi primesc ofranda lor". Credinţa se măsoară în generozitate, părinte? Sau în dosare penale? Sau în bani, mită, samba, fete frumoase, costume de nazist? Ca nişte „capi" adevăraţi. Să vedem care dintre cei doi va primi sărutarea pe frunte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 03 Sep, 2009 04:57 Inalt Prea Sinistrul Rasputin a transformat episcopia in SRL si bisericile in filiale.Comportarea sa,ma refer la cutia cu pricina ,este normala.O pazea ca sa nu i-o fure Stefan cel Mazare.S-a umplut orasul si tara de biserici,dar politicianistii inca nu s-au crestinat. Datorita celor doi,si a celorlalti care ne hotarasc soarta,desi noi ar trebui s-o hotaram pe a lor,s-a ajuns ca numarul celor umiliti de sacosele cu gaini moarte sa creasca proportional cu averea lor.Gaina din sacose are o semnificatie adanca,exprimata plastic de zicerea frantuzeasca "puiul nostru in curtea voastra".In franceza,expresia este foarte plastica.Cat timp soarta Bisericii este pe mana unor afaceristi fara scrupule ca Rasputin,si treburile politice si administrative pe mana interlopilor,nu sunt sperante si sanse de a se schimba ceva in Romania.Gol vine omul pe lume si pleaca gol,iar momentul numit viata trece ca un sunet de clopot.Rasputin,fost calugar,a uitat aceste cuvinte biblice.Acest moment este folosit din plin de catre unii,pentru chiverniseala si trufie.Este greu sa te lupti cu diavolul,cu Satana, atata timp cat el a luat chipul lui Mazare,Macedon, Constantinescu si a celorlalti asemanatori lor.
  • gionni 31 Aug, 2009 17:30 luati-l in gasca si pe yusuf mutrat ,ca tot de aceeasi teapa este.