Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geoana, decalibrat politic de „dragostea lui"

ro

19 Jan, 2010 02:02 1247 Marime text
manuela1_editorial.jpgO vorbă romănească spune: „Dacă tăceai, filosof rămăneai". Zicala nu a fost inventată numai pentru oamenii care mimează inteligenţa, ci, se pare, şi pentru politicieni. Cu toate acestea nimeni nu pare să ia în seamă această fărămă de înţelepciune.

Dacă vezi un om care tace în timp ce toţi din jurul său vorbesc vrute şi nevrute, ai putea crede că, în comparaţie cu „neghiobii" din jurul său, este un înţelept. Nu este întotdeauna aşa, însă omul, nedeschizănd gura ca să-i scape vreo prostie, rămăne un inteligent, pănă la proba contrarie. Politicienii fac parte dintr-o categorie care, prin definiţie, nu prea tace. Că sunt parlamentari, miniştri sau reprezentanţi ai opoziţiei, fac zilnic afirmaţii trămbiţate pe toate canalele de televiziune. Unii însă, ar trebui să înveţe să mai şi tacă, dacă nu au învăţat să piardă sau să renunţe. Unul dintre politicienii care ar trebui să-şi mai controleze afirmaţiile, mai ales cănd imaginea sa este într-o continuă degradare, este şi Mircea Geoană. Nu ştiu dacă Geoană ar putea părea înţelept, inteligent etc., dacă ar tăcea, dar cu siguranţă i-ar face, în unele cazuri, mult mai bine decăt dacă ar vorbi. După ce a pierdut orice şansă de a mai fi preşedintele Romăniei vreodată, Geoană a pierdut din vedere şi faptul că ar trebui să-şi construiască o strategie de retragere care să-i mai repare imaginea şifonată de pierderea prezidenţialelor. Acum, din păcate este prea tărziu. „Startul" retragerii, chiar şi din funcţia de preşedinte al PSD, a fost ratat de către fostul candidat la prezidenţiale, iar imaginea sa suferă o implozie autoprovocată. Dacă ar fi făcut la timp pasul înapoi, din primul eşalon al politicii, şi-ar fi reabilitat căt de căt prezenţa în scena politică, o prezenţă roasă din păcate de „moliile" unei campanii electorale pierdute. Dar după ce că a ratat momentul să se retragă în glorie, cu titlul că a avut voturi aproape la fel de multe ca Traian Băsescu, Geoană îşi mai dă, pe zi ce trece, căte o lovitură, sieşi. Parcă ar fi mănat de o forţă destructibilă care-l afundă şi mai tare în nisipul mişcător al politicii autohtone. Şi, de parcă n-ar fi suficient că se automutilează în politică, îi mai dă o mănă de ajutor şi Mihaela „dragostea mea", care îi face publice defulările post-eşec. Mihaela Geoană a afirmat, după cum ştim deja toţi, că soţul său ar fi fost atacat „energetic" în campanie. „Dragostea ei" a simţit nevoia să continue fantasmagoria, public, declarănd că Traian Băsescu a avut în staff-ul său specialişti în astfel de „atacuri". Geoană s-a decalibrat politic ireversibil. Dacă îi mai rămăsese o urmă de demnitate după ce a contestat alegerile, acum o pierde şi pe aceea. E ca într-o ceartă suburbană, cu ţăţisme, în care una dintre părţi acuză că i s-au făcut farmece. Pe lăngă toate celelalte comportamente deviante, patologice din politica romănească, mai avem loc şi de unele ca acestea?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 19 Jan, 2010 07:53 Si tacuisses,philosophus manssises.Caragiale a explicat in versuri aceasta tacere "semnificativa" : "Din toate cate sunt pe lume,Nu-i una fara semn anume:Dupa miros cunosti o floare;Cunosti un fruct dupa savoare;Un geniu dupa o gandire,si steaua dupa o sclipire;Pe-un om de duh,pe cum priveste Si pe neghiob pe cat vorbeste...Dupa un fluier pe mierloi;Dupa mai multe pe ciocoi".Cat despre "energia violeta" care te blocheaza am simtit-o si o simtim toti in anumite imprejurari.In copilarie,cand am facut o fapta rea si ne-au privit profesorul sau parintii in ochi.Cand,surprinsi de un eveniment nepregatiti,am ramas "blocati".Si in multe situatii asemanatoare.Geoana s-a vazut pus in situatia soarecelui aflat in fata sarpelui.Intre Geoana si altii ca el si Basescu,este o diferenta ca intre pusca de salon si tun.Corsarul Basescu s-a comportat ca un adevarat capitan pe vreme de furtuna in timp ce Geoana se credea pe o barca in Cismigiu.Cand oala cu fiertura s-a rasturnat,baba a dat vina pe pirostrii.