Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu il vrem pe Mazare?

ro

09 Dec, 2009 21:02 1835 Marime text
corina_samoila_1.jpgAş vrea să facem un exerciţiu de sinceritate. Să scriem negru pe alb, de ce nu îl placem pe Mazăre, de ce Geoană a pierdut voturi din cauza lui şi de ce promisa lui plecare a adus ştampile puse pe Băsescu.

Cred că era anul... 2000, când l-am văzut pentru prima dată pe Radu Mazăre. Era înainte de alegeri şi venise la liceul la care am învăţat eu, pentru a se mândri cu o înfăptuire: îi zugrăvise faţada. Mi-aduc aminte că în acel an, mai multe şcoli din oraş au fost pictate în culori stridente, pentru a-i atrage voturi lui Mazăre. La acea vreme era încă modest. Am văzut un tip tinerel, înalt şi slăbuţ, cu faţa ascuţită şi privire obosită. Era în campanie, ce naiba! Era simplu... sau cel puţin aşa părea. Apoi a ajuns primar iar prima imagine mi s-a şters din minte. Mult timp l-am ignorat, mi-era indiferent şi nici nu-mi păsa prea mult dacă este bun sau rău. Apoi am început să înmagazinez informaţii. Nu este greu să-ţi formezi o părere despre el, trebuie doar să te informezi. Cu toate acestea, în ciuda anumitor evidenţe, Radu Mazăre a avut foarte mulţi admiratori. Încă are. Păi cine naiba să priceapă, că puiul acela din pachet vine de la Scorniceşti, că un confrate PSD-ist dă cornul şi laptele în judeţ, că prietenii care „ştiu de ce" fac locuinţele pentru tineri, că terenurile retrocedate au ajuns în mâini de încredere şi că mall-ul inaugurat cu numai o zi înaintea alegerilor locale de anul trecut este făcut pe un astfel de teren. Contează? Ne pasă? Mi-e greu să cred. Însă, mie nu-mi place Mazăre din alte motive. Nu-i suport trufia, nu-mi place infatuarea, nu pot să mă uit la egocentrismul afişat la orice oră. N-o să uit cum spunea, că el vrea să fie văzut de o ţară întreagă la televizor, pentru că altfel nu mai dă banii pentru un anumit eveniment. Nu mi-a plăcut niciodată comportarea sa faţă de bătrânii pe care îi umileşte în fiecare lună cu pachetele „cadou". Darurile pentru cei mici mi-au părut mereu un fel de mită destinată părinţilor. Iar acum, când constănţenii nu l-au ales pe el, votându-l pe Geoană, acum, când Traian Băsescu a avut un rezultat nesperat într-un oraş cu o organizaţie PD-L mediocră, Radu Mazăre îşi dă arama pe faţă: nu mai vine la întâlnirile cu bătrânii, le transmite prin mesageri dezamăgirea lui profundă datorată votului pro-Băse şi trimite sms-uri în timp ce un grup de ciutănei de grădiniţă îl colindau emoţionaţi. Păi aşa se face, domn' primar?! Sau ţi-ai adus aminte că oraşul nostru nu-i şi al tău? Ţi-ai reamintit, că acasă nu are acelaşi înţeles pentru noi cum are pentru tine şi că marea este a noastră, numai valurile ale tale? Ţi se pare Brazilia o destinaţie îmbietoare? Acolo eşti turist, la fel ca şi aici. Îţi renegi „supuşii"?! Eu cred că ei te-au dat primii la o parte. Voi de ce nu îl vreţi pe Mazăre?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Dec, 2009 16:52 Primarul Constantei este in vacanta de iarna .Ce-i rau in asta ??? Unii dintre psd-isti si chiar dintre pnl-isti sunt si au fost terorizati SUBTIL ,chiar de catre COLEGII DE PARTID,care s-au cam amestecat de ceva ani incoace ,prin alianta subterana ,care s-a dat pe fata inainte de PREZIDENTIALE.
  • 3fratipatati 16 Dec, 2009 14:24 Yiipppiii!!!!!! ce bine vorbiti voi copii!!! asa va vreau
  • Gaby 10 Dec, 2009 21:59 revin cu un mic "Reportaj" ....uitativa la niste poze facute in Oradea unde primaria a inlocuit tramvaiele vechi cu niste tramvaie noi de la Siemens si a inceput sa inlocuiasca calea de rulare cu una europeana http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=644027&page=15
  • Gaby 10 Dec, 2009 21:36 ai foarte mare dreptate corina,din pacate noi constantenii ne meritam soarta pentru ca noi l-am ales (eu nu l-am ales),parcurile le-a distrus,sistemul de transport in comun se bazeaza pe hidrocarburi in loc sa intram in era transportului ecologic,Constanta arata jalnic,un primar de cacao,jalnic...................
  • RIO-SAMBA 10 Dec, 2009 19:09 Sa zbori bineeeee ! ! !
  • EU IL VREAU 10 Dec, 2009 17:19 Pentru ca ne da pui de la prostimea din Constanta de la CET si POARTA 5. Traiasca DOBITOCII constanteni !!!!!!
  • surmelis argentina pusa 10 Dec, 2009 15:55 RADU MAZARE trebuie sa-si termine mandatul de primar al CONSTANTEI, pentru ca este al lui si nu al LIBERALILOR HRAPARETI SI MINCINOSI.
  • cetateanul turmentat 10 Dec, 2009 14:31 NU MAI POT!!! Trebuie sa recunosc... Am votat de 869 de ori cu Basescu,iar nepotul meu, care este mai iute de mana de 1634 de ori. Am oare, circumstante atenuante daca spun ca eram beti de la vodca data de PSD?
  • raspandacul 10 Dec, 2009 14:18 Mazare este primul fraudator electoral... La prima candidatura pentru functia de primar nu trebuia sa fie validat deoarece nu avea, conform legii, domiciliul stabil in ultimii 4 ani in lovalitatea in care a candidat (Constanta) ci in Mamaia sat care apartinea la acea data ,administrativ, de Navodari.Realizand acest lucru, cu concursul unui sus-pus al Politiei si-a tras retroactiv viza de flotant, in gazda, (pentru asta nu bag mana in foc dar se poate verifica) la actuala red.sefa a "Telegrafului", Mona Lisa Popa. Tare, nu?
  • surmelis argentina pusa 10 Dec, 2009 14:18 MIRCEA GEOANA a pierdut datorita ALIANTEI IMPOSIBILE dintre PSD si PNL-ul plin de neo-legionarii corupti din AFACERI SI POLITICA. CORUPTIA si ALIANTA SUBTERANA sunt precum ULEIUL, ies la suprafata ,mai devreme sau mai tarziu.
  • Asterix 10 Dec, 2009 11:50 Aşteptările primarului sambagiu... Înţeleg că domnul primar aşteaptă în mod şmecheresc,să vadă rezultatul alegerilor anticipate,care se profilează mai mult decât clar ,la orizontul politic al României... nu de alta,dar se profilează o implozie a PSD ului,inclusiv la Constaţa... Deasemenea,aşteaptă să vadă cât de repede va fi adus numitul Popa în România,ce, cât şi mai ales DESPRE CINE va "ciripi" împricinatul... nu de alta,dar în gaşca mogulilor de presă,este şi el prins,ca un mogulaş de Constanţa care a făcut reclamă FNI ului... Cu mare nerăbdare primarul aşteaptă şi rezultatul unuia din multele sale procese în care este inculpat...nu de altceva,însă sunt mult prea multe,iar gurile bune spun că Monica Macovei se întoarce la Justiţie... Aşteaptă primarul nostru constructor să vada ,dacă nu cumva,peste iarnă,din cauza umezelii excesive,blocurile sale de locuinţe pentru tineri,cu preţuri de căsuţe de mucava,nu se năruiesc...nu de alta,dar tinerii au votat cu Băsescu,iar căsuţele sale au rămas nevândute... Impacientat de criza economică,aşteaptă Ştefan al nostru să vadă dacă preţul la pui costelivi va creşte peste măsură...deoarece îi vine tot mai greu să ofere coliva cea de toate zilele celor asistaţi social...nu de altceva,însă mulţi din ei au început să mijească ochii şi l-au votat pe Marinar... Aşteptă primarul nostru zburător,să vadă dacă nu cumva constănţenii şi-au dat seama că,pentru prima dată după aproape 12 ani,a fost învins de CINEVA ?!...nu de alta ,dar Traian Băsescu,prin votul constănţenilor,la bătut pe Mazăre la noi acasă ,nicidecum la Mazăre acasă,deoarece Constanţa nu este a lui,ci a noastră !... Şi nu în ultimul rând,deoarece criza economică mondială a afectat şi America de Sud,primarul nostru iubitor de piţipoance creole,aşteaptă să vadă care este evoluţia preturilor imobiliare la Rio...nu de alta,dar cum în România şi în Constanţa nu a reuşit să-şi cumpere o căsuţă şi stă înghesuit într-un viloi cu ieşire şi debarcader la lac,se spune că nu are experienţă în imobiliare... Şi cum aşteaptă dragul de el,aşa nevinovat şi oropsit,văzând că electoratul constănţean A ALES , dar nu pe el,făcându-şi calcule după calcule,s-ar putea să piardă tot ! Şi şoseaua de coastă şi biletul de avion şi castelul de nisip din Copacabana,şi dansatoarele de samba,şi trabucul care costa cat 100 de pachete pentru bătrâni şi gaşca de pretenari în ale necurăţeniei morale...nu de alta, dar dacă noi ,constănţenii iertăm din prostie,Băsecu ne va ajuta,iar cum el nu iartă... Mazăre,te sfătuiesc,tai-o cât mai ai timp ! Însă,dacă tot vrei să mai aştepţi,pregăteşte-ţi zmeul pe debarcader,tine-l cu motoarele la relanty...nu de alta,dar tot aşteptând.... În orice caz,şi constănţenii au început să aştepte cu nerăbdare CLIPA ! Toţi privesc cerul senin de deasupra staţiunii Mamaia,în aşteptarea zmeului motorizat ... ASTA LA VISTA primare...! Nu de alta,dar...
  • vivi 10 Dec, 2009 09:58 felicitari Corina. sunt in asentimentul tau. Foarte buna remarca. Marea este a noastra. Valurile sunt trecatoare.
  • ion 10 Dec, 2009 04:26 Felicitari Corina. Foarte bun articolul! Mie nu-mi place Mazare pentru ca e comuniSSt si ca toti PSD-istii un retardat politic.
  • Sorin 10 Dec, 2009 01:57 Intradevar comportamentul lui m-a facut sa-mi schimb parerea despre el. Recunosc ca l-am votat prima data pentru ca mi s-a parut sincer. A doua oara am zis ca pot sa trec cu vederea anumite lucruri pentru ca a facut totusi ceva pentru oras. Dar in ultimul timp a devenit un om plin de dispret pentru oricine si orice. Am inteles ca este greu sa fii primar dar chiar asa incat sa nu iti mai pese de nimic. Eu zic ca ar trebuii sa se gandeasca serios la ceea ce face si mai ales cum face...