Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ajunge PNL catelul PSD-ului

ro

08 Dec, 2009 00:37 1368 Marime text
claudia_candet_1.jpgDupă victoria clară a candidatului democrat-liberal, Traian Băsescu şi pesediştii, dar mai ales liberalii, s-au trezit bulversaţi şi fără să ştie care este calea ce trebuie să o urmeze. Cu atât mai mult cu cât s-au trezit că, nici după ce au semnat pactul istoric, n-au fost în stare să-l bată pe adversarul lor de temut.

Întrebarea care răsună acum în mintea tuturor este legată de viitorul PNL-ului... Care este poziţia pe care liberalii o vor ocupa? Vor accepta pesediştii să se declare în continuare prieteni? O să-l mai vedem măcar o dată pe liberalul înverşunat Puiu Haşotti cum se pupă el protocolar cu şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la o altă paradă de 1 Decembrie în stilul vremurilor trecute? Cel mai probabil, secvenţa va intra în istorie ca fiind singurul moment în care social-democraţii au putut să se îmbrăţişeze, scrâşnind din dinţi, de dragul viitorului preşedinte.

Cu toate eforturile, chiolhanurile şi alianţele contra doctrinelor, social-democraţii n-au reuşit, nici în 2009, să-şi pună un preşedinte de-al lor, care să-i ajute să-şi supradimensioneze averea, măreţia, dominaţia în judeţ, poate chiar succesul în rândul sexului frumos. Chiar dacă s-au bătut cot la cot în primul tur, Tăriceanu şi Geoană au făcut un efort deosebit şi au reuşit să colaboreze pe parcursul celor două săptămâni, spre uimirea tuturor, în speranţa că la final vor avea ce să-şi împartă. Numai că surpriză: planurile din târg nu s-au suprapus cu cele venite de la Biroul Electoral Central, care l-au declarat câştigător după numărarea tuturor voturilor pe Traian Băsescu. Cu aproape un procent Băsescu a ieşit învingător lăsându-i în urmă pe cei doi aliaţi să-şi împartă ce le-a rămas: eşecul.

Dacă până acum liberalii au tăcut mâlc că poate, poate ies şi ei cu ceva de pe urma mandatului de preşedinte programat pentru Geoană, ieri, fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu n-a mai putut, şi a dat startul a ceea ce poate să se transforme într-o destrămare cu precedent. După ce Relu Fenechiu a subliniat că între o alianţă cu PD-L şi opoziţie preferă a doua variantă, Tăriceanu a ieşit şi a declarat cu vehemenţă că astfel de decizii nu trebuie luate astfel încât cei din PSD să creadă că PNL-ul nu este nimic altceva decât un căţel al social-democraţilor. Practic, ce se va întâmpla acum în PNL? Cel puţin la nivel local, liberalii vor continua să aibă aceiaşi atitudine dezaprobatoare, vor avea mereu ceva de obiectat, că PSD nu va face vreodată ceva pe placul PNL-ului. Ca şi cum Mazăre s-ar împăca cu liberalul Victor Manea şi ar deveni prieteni la cataramă, după ce, ani la rând, s-au jignit reciproc.

Acum, că nu mai au ce să împartă, funcţii, instituţii sau regiuni de influenţă, liberalii şi deopotrivă social-democraţii n-au nicio obligaţie să fie decenţi în faţa opiniei publice. Tăriceanu a dat startul, să vedem acum cine face următorul pas.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 08 Dec, 2009 17:51 De ce DIASPORA nu este recunoscuta de PSD ??? Pentru ca PSD-ul are o CODITA care-i greu de multumit. CODITA nu este alta decat PNL-ul PERFID,HOT SI MINCINOS. In 2004, ADRIAN NASTASE si-a recunoscut ELEGANT infrangerea ,dar era singur nu cu "codita" dupa el.
  • surmelis argentina pusa 08 Dec, 2009 15:32 PNL-ul este INSTIGATORUL PSD-ului de a contesta rezultatul alegerilor. ALIANTA PSD PNL a fost invinsa ,in final, de DIASPORA.
  • ucseer 08 Dec, 2009 09:41 Care liberali? Cred ca ati vrut sa scrieti: "catelusii PSD-istilor", iar caracterizarea de "mare liberal" a lui Hasotii, este doar o gluma. hasoti a fost si va ramane un oportunist si nimic mai mult. Si daca, din pupat undeva....... i-ar iesi ceva, ar pupa si acolo.
  • redivivus 08 Dec, 2009 07:26 Liberalii?De mortuis nil nisi bene.Hasotti,Manea, Antonescu,Tariceanu,Fenechiu si canalia de Orban,n-au nici o legatura cu liberalismul care si-a trait traiul si e pe duca in intreaga lumeoccidentala.PNL nu este căţelul pesedeului ci javra Romaniei.A depasit UDMR-ul in oportunism.Alegerile s-au incheiat.Urmeaza sa vedem, daca, politicianistii care inca n-au devenit mai buni prin victoria lui Basescu sau infrangerea lui Geoana,au ivatat ceva.Basescu are obligatia sa ne demonstreze ca va fi un presedinte care a invatat ceva din greseli.Sa vedem ce se va alege de reformele hotarate la referendum.De 20 de ani facem reforme de care s-a ales praful.Reformele nu pot corecta neajunsurile.Eficiente sunt micile imbunatatiri zilnice acumulate in timp.Din pacate,aceste progrese nu pot sluji intereselor electorale ale politicianistilor.Ei nu pot ajunge si sa se mentina la putere decat prin promisiuni demagogice de proportii in care electoratul,in majoritate nepregatit,crede de fiecare data.Geoana este un trist exemplu.Oricum,si pentru invingator si pentru invins se potrivesc versurile (ghiciti autorul):”La fel si-n viata,Uneori-Daca te urci Sau te cobori-Cu aceeasi ura te privesc ai tai,c-asa suntem cu totii-Oamnei rai!Si-oricare-ar fi cel care urca-Dusmani sau prieteni-Toti il spurca.Iar cand, intamplator coboara,Toti il omoara”.VAE VICTIS!