Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristel, vedeta politiei

ro

28 Jun, 2010 03:32 1681 Marime text
cecilia_zarea_2.jpgCercetat în numeroase dosare pentru infracţiuni comise cu violenţă, individul cunoscut drept Cristel (sau Împăratul) a devenit vedeta poliţiei constănţene săptămâna trecută, anchetatorii dejucându-i planurile privind o lovitură pe care însuşi comandantul IPJ Constanţa a catalogat-o drept „jaful secolului".

După aproape o lună de supraveghere intensă, de telefoane ascultate şi de mişcări urmărite pas cu pas, anchetatorii l-au prins pe Împărat şi „suita" sa în timp ce se pregăteau să spargă unul din magazinele lanţului Sevda, în zona Faleză Nord. Ca în filmele cu băieţi răi şi băieţi buni, deşi atacatorii erau echipaţi ca la carte, cu cagule, staţii de emisie-recepţie, otravă pentru câinii de pază, răngi, mănuşi şi pistoale, nici poliţiştii nu s-au lăsat mai prejos. Trupele de intervenţie i-au ridicat pe trei dintre acoliţii lui Cristel imediat după ce au sărit gardul în curtea magazinului, Împăratul însuşi fiind prins după câţiva metri. Suspecţii au fost încătuşaţi şi duşi la instanţă, iar judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pe numele lor. Dacă planul ar fi mers, indivizii ar fi plecat cu bunuri în valoare aproximativă de 1.000.000 de euro. Din nefericire pentru ei, ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi cei ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa le-au stricat planurile şi i-au luat ca din oală de la locul faptei. Operaţiunea poliţiei a fost declarată un succes: „jaful secolului" a fost prevenit, suspecţii au fost încătuşaţi, pagubele au fost minime. Autorităţile se bat pe umeri pentru treaba bună pe care au făcut-o. Şi chiar cred că au făcut treabă foarte bună. Fie că au acţionat „la pont", cum se aude, fie că meritul este exclusiv al autorităţilor, important este rezultatul. Atâta doar că mai sunt atâtea şi atâtea dosare în lucru, dosare cu AN, autori necunoscuţi care au reuşit să le scape printre degete anchetatorilor... Indivizi pe care nici SIPI şi nici SIC se pare că n-au reuşit să-i depisteze. Nici la momentul comiterii faptelor şi nici la mult timp după. Nici până la ora asta, de fapt. „AN"-uri prăfuite care zac uitate prin fişete, jafuri ale căror păgubiţi nu-şi mai pun demult speranţele în poliţie, procurori sau instanţă că le vor face dreptate. Cazuri pentru care n-au existat interceptări sau prinderi în flagrant, cazuri în care autorii n-au fost identificaţi niciodată, situaţii în care suspecţii n-au fost duşi în cătuşe la instanţă. Dar, fireşte, acestea nu erau, nu aveau potenţialul de a fi „jaful secolului". Numai jaful organizat de Cristel se putea încadra în această categorie. Noroc cu Împăratul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mata 05 Mar, 2011 13:51 datii vreo suta de ani lu cristel sa se sature
  • Raul 28 Jun, 2010 08:14 Dar de dosarele cu autori cunoscuti (gogu,cristel..etc),care sunt probate de politie,,dar zac in sertarele parchetului de pe langa tribunalul c-ta de ce nu scrieti???sunt mai multe dosare de tentativa la omor,talharie,rapire si sechestrare,de ce mu se pomeneste nimic de ele?acolo s-au si folosit pistoalele nu doar le-au detinut...
  • Raul 28 Jun, 2010 07:16 Dar de ce nu scrieti si de dosarele cu autor cunoscut(cristel,gogu),dosare de tentativa la omor,rapire,santaj,dosare probate de politie si care zac in sertarul procurorilor de la parchetul de pe langa tribunalul constanta?