Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vinde, de fapt, Cazinoul?!

ro

21 May, 2011 03:06 1670 Marime text
corina_samoila_1.jpgA trecut aproape o săptămână de când primarul Radu Mazăre şi-a anunţat intenţia de a vinde Cazinoul, iar reacţiile nu contenesc.

Nu cred că este o idee cu care ar fi trebuit să ne fie greu să ne obişnuim, din moment ce, de-a lungul anilor, am tot primit „pastile" dintr-astea de la Mazăre al... nostru. Ar trebui să ni-l asumăm, să ţipăm în gura mare că-i al nostru şi să ne căim pentru asta. Să ne facem mea culpa. Şi poate că vina cea mai mare nu ne aparţine nouă, alegătorilor. Poate că alţii ar trebui să stea cu genunchii pe coji de nucă. Da, voi, ăştia de vă daţi politicieni rasaţi şi care abia legaţi două cuvinte pentru a forma o propoziţie pertinentă şi corectă din punct de vedere gramatical. Voi, ăştia care ajungeţi şefi de instituţii şi, în loc să aveţi iniţiativă, să vă remarcaţi prin ceva, să le arătaţi oamenilor că vă pasă de binele lor, nu faceţi decât să vă închideţi în birourile voastre de cleştar. Voi, ăştia de vă duceţi şi dormiţi în Consiliul Local şi în cel Judeţean, chiar dacă, cel puţin pe hârtie, reprezentaţi opoziţia. Da, da, voi, ăştia care ar fi trebuit să ne convingeţi că puiul, uleiul, cafeaua şi locuinţele ieftine nu fac un primar bun sau cinstit, că toate acestea nu şterg contracte şi nu dau banii publici înapoi. Nu sunt vinovaţi bătrânii care n-au din ce trăi şi preferă să-şi dea puţinii bani pe medicamente şi, din pricina asta, primesc cu lacrimi în ochii pachetele batjocurii. Nu, ei vor să-şi ducă puţin mai liniştiţi ultimele zile. Dar voi nu faceţi altceva decât să vă îndestulaţi clipele efemere de la putere. Ei, da... nu-s fan Mazăre. Nu-l admir în nicio privinţă. Dimpotrivă! Dar asta nu mă face să închid ochii şi să vă trec cu vederea vinovăţia. Nu pot să nu vă observ pe voi, cei din „opoziţie", care vă bucuraţi la orice os pe care marele „Che" de Constanţa vi-l aruncă pentru a vă înrobi. Dar voi, în prostia care vă caracterizează, nu vedeţi asta. Vă guduraţi, udaţi puţin asfaltul şi apoi, cu glas subţire, aruncaţi câte o săgeată fals-otrăvită în direcţia celui căruia, de fapt, îi faceţi golăneşte cu ochiul, a prietenie. Avem opoziţie (şi aici mă refer la toate partidele)?! NU! Avem, cu mici excepţii, numai falşi opozanţi. Vreţi să scăpaţi de Mazăre? Spălaţi-vă onoarea. Fiţi politicieni adevăraţi şi oameni cinstiţi! Nu mai mimaţi certuri politice pentru ca mai apoi să vă întâlniţi pe furiş la o bere, ca băieţii. Nu mai fiţi ipocriţi în momentele în care vă plângeţi că nu mai scăpăm de sub domnia lui Mazăre. De ce nu scăpăm? De ce se va vinde Cazinoul, de ce toate contractele din bani publici se duc înspre cine trebuie?

Nu îl vinde Mazăre, ci îl daţi voi, cei care nu aţi făcut nimic pentru a ne scăpa de el. De ce trebuie să acceptăm dansuri lascive şi propuneri de turism sexual? De ce nu aţi luat atitudine şi nu i-aţi rupt gura, aşa cum se zice în cartier, atunci când aţi putut, pentru că ocaziile nu v-au lipsit? Mi-aş dori să existe măcar unul care să poată răspunde acestor întrebări. Şi care să poată convinge măcar un alegător să nu mai pună ştampila pe Mazăre. Să vă văd!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • spagoveanul 22 May, 2011 21:42 pdl a vindut romania
  • maria 21 May, 2011 09:28 Oare a mai ramas ceva de vandut in orasul asta?? Intr-o zi ne vom trezi ca vom fi cumparati toti de un mafiot care are bani...nu cu sudoarea fruntii facuti,nu cu palmele ci ca maj,prin furt,prin inselaciune,prin munca noastra de oameni cinstiti cu frica de dzeu,care in mintea noastra bolnava mai credem ca vom fii rasplatiti pentru ceea ce muncim...!! Nuuu,fratilor,am ajuns sa muncim doar ptr.a face burta mare altora si cand este vb sa fii rasplatit,numai sunt bani!! Unde dracu sunt banii nostrii ,a celor care am votat ptr.dreptate.ptr o viatza mai buna si mai ales sa traim bine??? Sunt atat de indarjita pe toti hotii care ne vand tara si pe nemernicii care stau cu burta la soare si te sfideaza spunand ca ei sunt puterea...!!Cat mai induram ??? Am muncit ca prostii la o firma careia chiar ziarul vostru i-a facut atata publicitate,Ratatouille,cu un patron bolnav si fara scrupule,ne-a dat afara fara nicio decizie,fara a ne platii salariile pe cateva luni,iar cand a auzit ca vrem sa depunem o plangere la I.T.M,ne-a ras in nas,spunand ca prefera sa de-a spaga decat sa ne plateasca munca noastra...!!Lupta-te,cu cine?? cu cei care iau spaga de la toti hotii?? Asta este tara in care traim si stiti cu totii asta...TREZITI-VA........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!