Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine otraveste Spitalul Judetean?

ro

22 Jul, 2010 00:00 1569 Marime text

corina_samoila_1.jpgNu m-am dat niciodată vreo fană a sistemului sanitar din ţara asta sau din Constanţa. Ba chiar, cel din urmă mi se pare sub orice critică.

Şi, aşa cum am mai spus, mi s-a scârbit să dau vina pe sistem, fără a avea un om, doi sau zece, pe care să îi blamez pentru mizeria de nedescris din unităţile sanitare de aici. Întotdeauna, scandalul a fost cel mai bun amic al acestui spital sau al oamenilor din el sau al conducerii. Nici nu mai ştiu. Să fiu sinceră, am găsit multă bunătate în Judeţeanul nostru, am găsit medici de excepţie, asistente grijulii şi infirmiere care te oblojeau cu zâmbetul pe buze. Reversul medaliei este însă în putrefacţie. Eu cred totuşi că imaginea negativă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu are nicio legătură cu angajaţii ei. Aşa cum or fi ei, buni sau răi. Mi-am dat seama că sforile se trag în altă parte şi că „mucegaiul“ nu se poate spăla, din moment ce cineva are interes ca mizeria să acapareze totul, iar oamenii să nu mai aibă încredere în medicii de aici. Mie, până acum, mi se pare cea mai plauzibilă variantă. Am văzut multe aparaturi stricate în aşa-numita „cea mai mare unitate spitalicească din judeţ“. Exact aşa cum am văzut tavane crăpate şi pacienţi culcaţi pe canapele insalubre şi incomode. Secţii pline, infirmiere care adormeau împingând tărgi din cauza volumului prea mare de muncă. Sau, cea mai dureroasă pentru toată lumea, lipsa infirmierelor, care afectează pe toată lumea, de la pacient la medic. În Spitalul nostru poţi vedea de toate şi poţi auzi cum rudelor pacienţilor li se spune că cumpere de toate, de la faşe sterile la medicamente dintre cele mai scumpe. Cea mai urâtă fază care mi-a fost dat să o văd în ultimul timp la spital a fost chiar la morgă, unde unei femei îndurerate i s-a spus să se ducă să cumpere vată, pentru ca decedatul pe care aştepta să-l ia acasă să poată fi pus în coşciug. Vi se pare inuman? Este. Dar vina nu consider că mai aparţine celor de la Spital, celor care muncesc pentru acel spital, ci celor care îl conduc şi îl administrează. Vă plângeţi că n-aveţi bani? Fiţi mai atenţi la contracte! Spuneţi că sănătatea e pe butuci? Supravegheaţi-vă oamenii! Nu aveţi medicamente?! În momentul în care cineva drag vi se va îmbolnăvi şi în spital nu vor exista „doftorii“, aduceţi-vă aminte cum voi, cei care aveţi şi vreţi tot Spitalul Judeţean, aţi dat contracte de milioane de euro unor cameramani. Şi nu voi înceta să vă amintesc asta. Pentru ce să otrăvim sănătatea?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • viorel 22 Jul, 2010 21:01 sant asigurat medical adica an fiecare luna platesc 100si ceva de roni am fost la spital la urgenta sa-mi scoata un span din ochi si asistenta de la ghiseu mia dat viteza a zis ca nu au medic la urgenta dar daca aveam un cui an ochi am antrebat eu asta este a raspuns razand asistenta asta cu lume an jurul meu care au auzit si siau facut cruce.am trimitere la radiografie la spitalul mare de la medicul de familie ajuns acolo surpriza mi sa spus ca nu valoreaza nimic trebuie sa platesc 45 de roni asa sisten medical rusine.cui trebuie sa ma adresez? sa ma lamureasca daca este normal asa ceva.tel meu este 0721994904 mt.
  • ana 22 Jul, 2010 14:57 Spitalul judetean Cta a fost otravit de diriguitri Ia vedeti in ce vilute si ce masinute ce voiaje fac toti cei care au diriguit cei care au condus luycrarile de reparatii Gospodinele care trag sforile si fac preturile operatiilor Cate titluri si la cate simpozioane au participat aceste fete stralucite de care depinde media de varsta a romanilor care pleaca datorita manutelor lor intinse mult mai devreme de pe tera Mergeti putin in Austria in Franta Si vedeti cum e tratat pacientul Medicul e in serviciul pacientului si nu invertsIn occident nu am vazut nici un medic afisand opulenta si imbuibare