Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltările de milioane de euro

ro

19 Jul, 2011 00:55 2068 Marime text
claudia_candet.jpgÎn ciuda faptului că asfaltările din municipiu din ultimii ani au venit ca o mănuşă pentru locuitorii care-şi rupeau maşinile prin gropile oraşului cosmopolit, nu acelaşi lucru putem spune despre modul cum sunt realizate acestea.

Nu trebuie să fii inginer constructor sau să fi studiat ani buni compoziţii de materiale sau rezistenţa lor ca să-ţi dai seama cum se fac lucrările de asfaltare de milioane de euro pe an, care necesită reparaţii de la un an la altul. În plus, de asta are primăria alocate sume mari pentru lucrări de asfaltare, pentru că ştie care sunt materialele cu care lucrează şi rezistenţa minimă a acestora. Dacă marile bulevarde, cele aflate la vedere, sunt decopertate şi asfaltate, în fiecare an, de la zero, pentru a lua ochii lumii, nu acelaşi lucru se poate spune despre străzile lăturalnice ale Constanţei. Acolo unde nu locuiesc nici şefi cu conturi doldora, nici primari sau şefi de instituţii cu greutate, ci oameni simpli, cu maşini mai mult sau mai puţin simple, însă care au nevoie de confort cel puţin din acest punct de vedere, dacă pentru altele este mai greu, deseori imposibil. E mai uşor să spui că, anual, asfaltezi oraşul de 12 milioane de euro când, de fapt, de ani, poţi trece pe lângă multe gropi din carosabil, de pe străzi intens circulate, fără speranţe că muncitorii vor veni să le acopere curând. E mai la vedere şi mult mai bine expusă lucrarea de decopertare a bulevardului IC Brătianu, anuală sau aproape anuală. Toată lumea vede că se lucrează intens că se foloseşte mult material şi că banii daţi de primărie, din buzunarele noastre, sunt folosiţi cu spor. Din milioanele de euro ale primăriei nu s-au găsit însă puţini bani să se asfalteze un trotuar de maxim 200 de metri lungime unde era imposibil de circulat. Au găsit însă bani un partid, mai mic, dar cu bani, care în două zile l-au făcut brici, ca nou. Cu forţa de muncă a primăriei, dar şi cu „energia" partidului.

Şi cum niciunei lucrări neverificate nu-i stă bine, aşa se va întâmpla şi cu cele de asfaltare, căreia prefectul judeţului i-a pus gând rău, de ieri. Aşteptăm surprizele, cu siguranţă vor fi unele de proporţii, savuroase, cum au fost şi altele cu aceeaşi protagonişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 20 Jul, 2011 08:18 Surpriza cea mai mare pentru mine ar fi sa-l vad pe hotul de mazare la puscarie.Impreuna cu jidanul cu care isi imparte banul constantenilor.
  • lilian 19 Jul, 2011 22:04 d-na claudia ... sper sa nu ramana mesajul fara o verificare in teren.
  • lilian 19 Jul, 2011 21:47 Va invit sa verificati calitatea materialului pus pe trotuarul de pe strada C. Bratescu nr. 12 ( un fel de brobonele pe care le ia h2o fara liant intre ele )in toamna anului 2010 total diferit de ceea ce trebuia sa fie ........ comparativ cu ceea ce este peste drum la nr. impare. Am anuntat la 0241/550055 dar mi-au dat urgent ,,eject,, .
  • NAE--- 19 Jul, 2011 17:26 ASFALT,ASFALT CANCERIGEN,BETOANE,TRANSPORT PE HIDROCARBURI !!!Bani sa iasa! Mergeti la Munchen dragilor,in Germania sa vedeti ce mandri si recunoscatori sunt nemtii pentru ale lor bulevarde pavate cu piatra de pe vremea ROMANILOR !.Si ce mai TRAMVAIE AU...SI EI SI LISABONA si alte orase civilizate.