Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea Nicusor puterea lui Mazare?

ro

20 Aug, 2009 02:18 2643 Marime text

deschidere.jpgRadu Mazăre a aflat de hotărârea semnată de Nicuşor Constantinescu împotriva ZIUA de Constanţa la mai bine de jumătate de lună după ce a fost emisă

În PSD Constanţa, nu ştie stânga ce face dreapta. Preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a partidului, primarul Radu Mazăre, a declarat într-o emisiune, la Realitatea TV, că aflase abia marţi seară de hotărârea emisă de filiala judeţeană a formaţiunii împotriva ZIUA de Constanţa.

Mai precis, liderul PSD Constanţa a afirmat că a aflat de hotărârea semnată de secundul său, prim-vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu, pe 18 august, seara, deşi hotărârea respectivă fusese aprobată de Comitetul Executiv al organizaţiei judeţene pe 31 iulie. Acestea fiind datele problemei, putem presupune fie că Radu Mazăre a scăpat din mână filiala judeţeană de partid, fie că a lăsat-o intenţionat din mână. Raţionamentul logic îl indică, în acest caz, pe Nicuşor Constantinescu ca fiind liderul de facto al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. Numai că, şi în această situaţie, apare o problemă, dacă avem în vedere faptul că, deşi încearcă cu disperare să ţină în mână toţi primarii PSD, chiar şi prin hotărâri în scris, cum a fost cea luată împotriva ZIUA de Constanţa, Constantinescu nu prea reuşeşte. Cea mai bună dovadă în sprijinul acestei idei este faptul că o bună parte dintre primari au dezaprobat acest act şi au rupt tăcerea aducându-ne la cunoştinţă hotărârea. Dacă Mazăre nu ştie ce face Nicuşor cu primarii şi dacă deciziile acestuia din urmă sunt dezaprobate de mai mult de jumătate dintre reprezentanţii comunităţilor locale patronate politic de PSD, înseamnă că organizaţia nu mai are niciun căpătâi?!

Cui aparţine puterea politică?

Mirarea primarului Mazăre faţă de decizia semnată de Nicuşor Constantinescu, precum şi dezaprobarea publică a hotărârii luate împotriva ZIUA de Constanţa pot fi dovezi în sprijinul ideii că Nicuşor Constantinescu nu îl consultă pe Radu Mazăre în privinţa deciziilor de partid. Mesajul pe care îl transmit acţiunile celor doi este acela că Nicuşor Constantineascu încearcă să preia puterea asupra organizaţiei judeţene. În acest caz, Radu Mazăre este practic redus, de către mult mai vizibilul său coleg, la dimensiunea de satelit al PSD. Unul care a strălucit foarte tare la un moment dat în ochii liderilor de la Bucureşti, însă acum rămâne doar un satelit. Să profite oare Nicuşor Constantinescu de faptul că primarul Mazăre este mult prea ocupat cu anchetele instrumentate de ANI şi DNA, pentru a prelua controlul organizaţiei judeţene?! Rămâne ca această variantă să fie confirmată sau infirmată în timp.

Nicuşor şi Mazăre, sub umbrela PSD, dirijează cash-flow-ul public

Pe de altă parte, Radu Mazăre a lăsat să se înţeleagă, în emisiunea de la Realitatea TV, faptul că va conduce primăria tot cum a condus-o până acum. Acest lucru poate însemna faptul că va continua investiţiile în staţiunea Mamaia în detrimentul Constanţei, că va da în continuare pachete la bătrâni sau că va încheia, în continuare, contracte cu firmele partenerilor săi de afaceri, firme selectate, bineînţeles, în urma unor licitaţii desfăşurate în limitele legii. Afirmaţia lui Radu Mazăre, pe care o legăm fără să vrem de adresa prin care Nicuşor Constantinescu le comunică primarilor faptul că nu au voie să încheie contracte de promovare cu ZIUA de Constanţa, sau că trebuie să le rezilieze, sub ameninţarea sancţiunilor, ne pune pe gânduri. Va însemna acest lucru că licitaţiile pe bani publici, derulate de administraţia locală şi judeţeană, se vor derula ca până acum? Hotărârea prin care PSD încearcă să dinamiteze relaţiile economice ale unui ziar, facem abstracţie de numele lui - ar putea fi oricare, este cea mai bună dovadă că politicul poate interveni şi influenţa piaţa achiziţiilor publice. Practic, hotărârea PSD Constanţa, semnată de Nicuşor Constantinescu, dirijează cash-flow-ul public (banii publici) către publicaţiile agreate. Aşadar, cine poate garanta în acest moment, ne referim, desigur, la cei mai importanţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale - Nicuşor Constantinescu, respectiv Radu Mazăre - că politica PSD nu a influenţat şi atribuirea celorlalte contracte de achiziţii publice, majoritatea câştigate de partenerii de afaceri ai celor doi sau de către membri ai PSD Constanţa?! Cred că niciunul dintre cei de mai sus. Aşteptăm ca primarul Mazăre să facă o revenire asupra Hotărârii nr. 9/31.07.2009, prin care Nicuşor Constantinescu interzice primarilor să dea anunţuri în ZIUA de Constanţa. Orice zi întârziere nu înseamnă decât o aprobare, de către preşedintele (încă în funcţie) al PSD Constanţa, a acestor practici nedemocratice, promovate, culmea, de către un reprezentant social-democrat.

{mos_ri:Mazare,Nicusor Constantinescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 20 Aug, 2009 09:39 D-na ziarista , Manuela Moldoveanu ,face comentarii absurde la adresa d-lui primar Mazare si a d-lui Nicusor Constantinescu. Mie mi se pare ca "cineva" de rea credinta ,vrea sa dezbine actuala conducere. In prezent,in partidul PSD exista o "cartita" care ,in interes financiar si politic, lupta pentru ocuparea unui post important in biroul PSD. "Cartite" de genul acesta exista in toate partidele si la toate nivelurile politicii. As putea da un exemplu elocvent ,in persoana d-lui invatator IONEL MUNTEANU ,din biroul PD-L Harsova de Constanta. Acesta a fost "momit" cu viitorul post de consilier local al orasului Harsova.pe care-l detine in prezent. Pentru acest "post" trebuia sa faca anumite demersuri in privinta copilului ce-l am in ingrijire de sapte ani de zile. D-l MUNTEANU IONEL a respectat cu strictete toate "ordinele" venite de la noul sau "centru de comanda". D-l IONEL MUNTEANU este invatator la scoala cu clasele 1-4 ce apartine de Liceul Teoretic "Ioan Cotovu",iar copilul meu ii este elev de doi ani de zile. Inca de la inscrierea copilului meu la scoala am intampinat ostilitati din partea directoarei liberale de la Gradinita cu program prelungit,d-na ALDEA LUCRETIA,viitoare consiliera liberala in consiliul local Harsova. Ostilitatile au fost continuate de d-l invatator MUNTEANU IONEL,care facea referiri discrete la renuntatea mea de a-l mai aduce la scoala pe ARMANDO, deoarece, dupa cum erau si afirmatiile d-nei ALDEA nu era apt la varsta de sapte ani sa inceapa scoala. Rezultatele scolare au demonstrat contrariul, ca demersurile celor doua cadre de invatamant au fost nejustificate si de cea mai rea credinta. Motivatia lor fiind ,promisiunea unui loc in consiliul local Harsova,in schimbul unor "mici servicii". Ostilitatile din partea invatatorului MUNTEANU au culminat cu o declaratie in sprijinul reclamatiei facute de politistul judiciar ,d-l MOROIANU,din 2008,cand a mai fost implicat si politistul STAMATE DORU de la registratura Politiei orasului Harsova ,care incerca sa se fofileze de la inregistrarea multor reclamatii ,la adresa d-lui IONEL CHIRITA,fost primar si apoi consilier local.