Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea, din nou, preşedinte la municipiu PDL-istul Florian Constantin şi „pecetea" pungilor PSD-iste

ro

04 Nov, 2011 01:00 3525 Marime text
ConstantinFlorian33.jpgPoliţia Locală a PSD-istului Mazăre are sediul laolaltă cu firma în care a fost implicat PDL-istul Florian Constantin

Democrat-liberalul Florian Constantin vrea, din nou, să ajungă preşedintele organizaţiei municipale a PDL.

Ca şi alţi colegi de-ai săi de partid, Constantin se dă imaculat şi pedelist până în măduva oaselor.

Numai că, exact ca şi în alte cazuri, „cazierul" fostului inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă conţine ceva puncte slabe. Florian Constantin a avut o afacere. Nu numai că a deţinut părţi sociale în acel business, dar l-a şi administrat. Daconex SRL are, la acest moment, sediul pe strada Amzacea nr. 13. Fix acolo unde se află şi Poliţia Locală a Primăriei lui Radu Mazăre, şeful organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat şi, printre altele, primarul Constanţei. Daconex are obiect principal de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic. Asociaţi sunt Nicolae Dan, Mihai Preda (administrator), Monica Slavici şi Zisu Cîju. Firma are sediu secundar pe Amzacea 13, în baza actului nr. 14507 din 5 iunie 1992, valabil 83 de ani şi 3 luni, şi un altul pe strada Verde nr. 17, în baza contractului de închiriere nr. 128 din 20 mai 2008, cu valabilitate de un an. În 2008, printre asociaţi se afla şi pedelistul nostru, Florian Constantin. În 2009, societatea mai primeşte un obiect de activitate: închirierea şi subînchirierea bunurilor imobile proprii sau închiriate. Pe 5 iunie 2009 este revocat din funcţia de administrator Florian Constantin, care, pe 2 martie a.c., s-a retras şi din postura de asociat, cesionându-i părţile sociale lui Mihai Preda.

Contracte din bani roşiatici

Pe lângă faptul că Poliţia Locală a PSD-istului Mazăre are sediul laolaltă cu firma în care a fost implicat PDL-istul Florian Constantin, şi alte elemente ne mai pot da de gândit. Cum ar fi... licitaţiile câştigate. Unde? Chiar la Primăria lui Radu Mazăre de la PSD. Prin contractul nr. 30865/27.02.2008, SC Daconex SRL a obţinut de la municipiul Constanţa 51.840 de lei pentru furnizarea de pungi şi saci necesari distribuirii pachetelor pentru bătrâni şi pentru copii în anul 2008. Prin contractul nr. 75240/18.05.2008, Daconex-ul lui Constantin a semnat din nou cu Primăria lui Mazăre pentru pungi necesare distribuirii preparatelor gen fast food şi băuturilor pentru persoanele care vor lua parte la pelerinajul în cinstea Brâului Maicii Domnului. O altă înţelegere comercială parafată prin contractul nr. 136614/16.09.2009 privind furnizarea de pungi necesare distribuirii pachetelor cu alimente pentru bătrâni pentru lunile septembrie şi octombrie 2008 i-a adus firmei lui Florian Constantin alţi 11.280 de lei.

Candidat împotriva lui Mazăre?!

florian-ConstantinFlorian005.jpgDe departe, cel mai valoros contract încheiat cu municipalitatea constănţeană, aşa cum rezultă din datele furnizate de e-achizitii.ro, este cel cu nr. 12499/23.01.2009, prin care SC Daconex SRL a furnizat municipiului Constanţa pungi de plastic şi de polipropilenă necesare distribuirii pachetelor cu alimente, în valoare de 97.080 lei, adică de aproape un miliard de lei vechi. Căutăm pe Internet şi dăm de profilul de pe site-ul Bizoo al Daconex. „Printre clienţii noştri se află firme importante ca Brick şi Billa", se mai arată pe pagina de Internet. Să ne amintim: Brick este magazinul firmei Five-Holding, administrată de Gheorghe Oancea, unul dintre oamenii din grupul afaceristic despre care se spune că ar aparţine lui Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin-Gabriel Strutinsky.

Dar Florian Constantin este membru PDL. Şi vrea să conducă, în lupta cu PSD-ul, organizaţia municipală. Eventual să fie, din postura de şef la municipiu, şi candidatul democrat-liberalilor la Primărie. Împotriva lui Mazăre. Cel care a semnat contractele Daconex-ului cu Primăria...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hai sa ne c...m pe noi... 04 Nov, 2011 08:30 Eu am votat cu Mazare cand era independent! Ce inseamna? Ca sunt pesedist?