Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taberele din PD-L, maraie una la alta

ro

13 Jan, 2010 01:23 2593 Marime text

deschidere.jpgCompetiţia pentru şefia PD-L Constanţa, încă nu a început

Nimeni nu a trecut încă la atacul adversarului: primarul Bocai declară că încă stă şi studiază de partea cui se va alia, Mitroi spune despre Banias că este un coleg ok, în vreme ce Maria Stavrositu afirmă că nu vede nicio schimbare în comportamentul încă şefului Banias vizavi de ceilalţi.

După divizarea echipelor care aspiră la şefia organizaţiei judeţene a PD-L de la malul mării fiecare din cei vizaţi să ocupe această poziţie ori cei despre care se află în echipele care se vor lupta în alegeri sunt rezervaţi încă să-şi exprime opinia despre adversar. „Mai sunt două luni până la alegeri, deocamdată se discută de zor bugetul de stat. Ţara arde şi baba se piaptănă, cam aşa se întâmplă la noi", a declarat democrat liberalul Dumitru Bocai, primarul din Ovidiu.

Chiar dacă unii consideră că este prematură dezbaterea situaţiei legate de competiţia care va avea loc peste lupta pentru funcţia cea mai importantă la nivel local în partid, lucrurile nu stau deloc aşa. O spune chiar primarul din Ovidiu, Dumitru Bocai care nu şi-a declarat până acum susţinerea pentru vreuna din echipele ieşite în prim planul competiţiei până la acest moment. „Eu nu sunt de partea nimănui şi nici nu mă înscriu în cursă. Cei care s-au anunţat până acum de partea cui sunt, ori sunt oameni care au interese ascunse, ori sunt slabi şi se lasă dirijaţi de ceilalţi". Şeful autorităţii locale ovidiene a mai adăugat că pentru a se poziţiona într-o tabără sau alta, cel care vrea funcţia de preşedinte trebuie să demonstreze că poate fi un lider bun, care să poată face faţă problemelor din organizaţiile din tot judeţul. „Eu stau şi studiez cine demonstrează că poate fi un lider de organizaţie bun şi care dă dovadă că poate să ajute judeţul şi primarii". De altfel, Dumitru Bocai face parte din categoria primarilor care nu s-au dat de partea niciunei tabere pe motiv că mai este timp de analizare a situaţiei.

sediu_pdl_partidul_democrat_liberal.jpg„Banias e coleg ok"

Deputatul Maria Stavrositu, care s-a arătat, deocamdată, de partea singurului care şi-a declarat intenţia de a candida pentru şefia organizaţiei PD-L Constanţa, Florin Mitroi, primarului din Valu lui Traian, a explicat că în interiorul organizaţiei nu sunt tensiuni. „Actualul lider, d-l Banias are un comportament normal. De exemplu a insistat ca săptămâna asta să aibă loc şedinţa de BPJ unde se vor discuta punctele suspendate la şedinţa de săptămâna trecută“, a mai adăugat Stavrositu.

Şi primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi a susţinut că până la acest moment, actualul şef al organizaţiei judeţene are o atitudine colegială. „Este un coleg ok, nu ar avea de ce să-şi schimbe comportamentul, alegerile sunt o competiţie în interiorul partidului în cadrul căreia se nasc idei, vin noi membri, nu avem de ce să ne certăm", a mai completat Mitroi. Cât despre numărul primarilor care îl susţin pentru această funcţie, Mitroi susţine că ar fi vorba de majoritatea şefilor de unităţi teritoriale din judeţ, care de altfel i-au şi acordat încrederea în acest sens. „Eu nu m-am impus vehement, nu am spus vehement că vreau să candidez. Colegii mei au spus că sunt îndreptăţit să candidez. Dar nu sunt singurul, mai sunt şi soţii Stavrositu care sunt oameni competenţi, Gheorghiţă...". Cât priveşte timpul rămas până la alegerile interne, Mitroi consideră că va avea în continuare parte de sprijinul colegilor săi. „Preconizez că voi obţine 72% la alegeri, aşa cum a luat partidul meu la alegerile prezidenţiale", a conchis primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 13 Jan, 2010 16:46 AIURELI spuse sub forma POETICA a unor comentatori aflati sub influienta liberala.
  • Competenta notoriului fripturist 13 Jan, 2010 11:56 Echilibrul vieti interne al partidului portocaliu, se va stabili numai prin inlaturarea spumei antipatice a politicienilor ,,,specializati'pentru orice domeniu,numai ca functia sa sune ,director,secretar de stat,parlamentar.La ei nu conteaza experienta in domeniu sau studiile.Cine crede ca ,Manafu,Culetu,Gigi,fratii Petrescu si Banias,Sponte,Manole etc, sunt de inlocuit ,se inseala amarnic.Trivialitatile portocalii de bilci,lipsa documentelor programatice,Ambiguitatea si nerespectarea regulilor ce sttueaza functionarea interna a partidului si lipsa de comunicare intre structurile interne (alambicat constituite) ale partidului ,dezgusta electoratul si dupa cum se vede, chiar pe unii membrii de partid cu state vechi in PDL.Daca in continuare se merge pe interese de grup ,in PDL sagetile nu vor sta niciodata in tolba.In acest caz nu va mai fi nevoie de adversari politici penttru ca se vor ciomagi intre ei.Fugiti de cei rai dar nu uriti pe nimeni,
  • redivivus 13 Jan, 2010 06:25 Citind declaratiile dlui Bocai despre felul "in care sta si mediteaza",ma duce gandul la statuia celui care poarta numele localitatii pastorite de dansul.De unde rezulta ca mai putem spera sa aflam la ce concluzii a ajuns dl Bocai dupa ce se vor termina alegerile.Dna Stavrositu se afla la polul opus gandirii pasive ovidiene.Este activa si agresiva catifelat si nu-si ascunde optiunea pentru alt primar,dl Mitroi.Primarii din Romania incep sa constate ca reprezinta o forta pe care e din ce in ce mai greu s-o manipulezi.Ne linisteste declaratia dnei deputat ca Banias are in continuare aceeasi comportare,ceea ce este destul de grav.N-ar strica ceva schimbare din partea dlui senator.Consider ca parerea buna pe care o are despre dl Mitroi este intemeiata.Oricum,ne aflam in faza in care e vorba mai mult de laude reciproce decat de maraieliMa astptam totusi sa aud ca la baza intentiilor de a candida se afla un program bine gandit,realist si cu sanse mari de realizare.Program care sa fie cunoscut inca de pe acum de masa membrilor de partid si chiar de catre cetateni.Se pare insa ca se va merge pe aceleasi procedee devenite clasice:o invitatie la bodega,ceva promisiuni si o lista de delegati care stiu cine trebuie sa fie ales.Sunt sigur ca unii nu vor fi de acord cu parerea mea,dar, daca dna Stavrositu si Dl Mitroi vor analiza sincer si deschis situatia in care se afla organizatia,vor pregati serios si vor convinge membrii de partid,vor indeparta fripturistii si oportunistii de teapa unora ca Gligor si Iustian,vor putea realiza schimbarea mult dorita.