Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stroe, acolitul lui Nicusor, ascunde documente publice

ro

28 Aug, 2009 02:35 3261 Marime text

deschidere.jpgPrezentam într-o ediţie trecută a cotidianului nostru că la RAJA SA s-a organizat o licitaţie „bombă", pentru reabilitarea staţiei de epurare ape uzate din Eforie Sud, al cărei preţ de atribuire a fost de aproape 26 de milioane de euro.

Contractul a fost câştigat de firma prahoveană SC Beton & Rohrbau Germania, cea care a avut oferta cea mai mare din punct de vedere financiar, şi nu cea mai mică, aşa cum ar fi fost normal. Un detaliu foarte important este şi numele preşedintelui comisiei de evaluare a ofertelor: Cristinel Dragomir. Am dorit să aflăm cum a decurs „mirifica" licitaţie, fapt pentru care am solicitat, în baza Legii 544/2001, societăţii conduse de Felix Stroe, procesul verbal al licitaţiei. Numai că Stroe, acolitul lui Nicuşor Constantinescu, a considerat că este mai bine să răspundă în dodii, decât aşa cum ar fi spus legea informaţiilor de interes public. „Criteriile care au stat la baza atribuirii contractului sunt cele cuprinse în caietul de sarcini al procedurii (...)", zice Stroe într-o adresă trimisă cotidianului nostru. Ba mai mult, miştoul continuă: „Întreaga şedinţă de deschidere a ofertelor a fost filmată, iar CD-urile se găsesc ataşate la dosarul cu documentaţia licitaţiei; procesul verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor a fost semnat de toţi participanţii la licitaţie şi de către membrii comisiei şi toţi semnatarii au primit un exemplar din procesul verbal încheiat". Stroe a ataşat acestui răspuns savant şi invitaţia pe care RAJA a trimis-o presei, pentru a participa la licitaţie. Nici urmă de procesul verbal, document pe care îl solicitasem de fapt. Nu ne interesa că „manifestând o transparenţă totală în derularea acestei achiziţii SC RAJA SA a anunţat în presă şedinţa de deschidere a ofertelor" şi că au invitat reprezentanţii mass-media la eveniment. Problema este că procesul-verbal este un act public, în condiţiile în care cele 26 de milioane de euro pe care RAJA îi dă pentru staţia de la Eforie sunt bani publici. Trebuie menţionat că pentru a obţine totuşi documentul solicitat am trimis o revenire la adresa noastră. Dacă Stroe va refuza în continuare să ne furnizeze documentul solicitat ne vedem obligaţi să îl acţionăm în instanţă pentru refuzul de a informa cetăţenii asupra modului în care sunt cheltuiţi banii publici.

{mos_ri:RAJA,Felix Stroe}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eba 29 Aug, 2009 19:31 domnule egman, tin sa va comunic ca orice persoana, patron fiind, asa cum spuneti dvs, adica actionar, poatre ocupa si o functie publica. Incompatibilitatea este atunci cand persoana respectiva administreaza o activitate economica privata, asa ca mai documentati-va. Nu stiu ce a facut inainte de 1990, dar stiu un singur lucru ca aceasta intreprindere este prima pe tara cu acest obiect de activitate, ca pe aceasta perioada de criza reuseste sa faca profit, si sa plateasca la stat impozit, sa va puteti lua pensiile, si mai stiu ca acest om este unul care a demonstrat ca poate face ceva ce parea distrus, asa cum a fost regia, sa functioneze la cele mai inalte standarde. Nu sunt subiectiva, dar credeti-ma ca stiu cum arata raja in 2003 si cum arata acum. Acest om ar trebui sa conduca tara, nu regia, am scapa si noi de saracie. Ascultati-ma bine, ca stiu ce va spun.
  • egman 28 Aug, 2009 11:22 Dl.asta,Stroe,si-a depus declaratia de avere si cea de incompatibilitati? Dar,CNSAS ce a descoperit despre activitatea acestui domn,inainte de 1990? SI INCA O INTREBARE: cum e posibil ca cineva care este patron de firme sa lucreze in administratia publica? ,si nu e singurul.Uitati-va la cel de la APE,sau cel care a fost la Administraria canalelor.Niste proprietari de buticuri,cu anumite apucaturi din mediul privat,fara sa cunoasca legislatia,sint pusi sa conduca domenii importatnte ale administratiei publice,si apoi ne miram ca lucrurile merg prost si ca fac diferse potlogarii.