Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria lui Mazare pentru Chichifoi, suplimentare

ro

19 Nov, 2009 00:45 2451 Marime text
deschidere.jpgSC BMG Bucovina Construct SRL a semnat cu municipalitatea un contract de lucrări adiţionale pentru Căminul de persoane vârstnice.

Reabilitarea Căminului pentru persoane vârstnice necesită lucrări suplimentare. După atribuirea contractului de lucrări, în urmă cu aproximativ şase luni, municipalitatea a organizat o licitaţie pentru suplimentarea lucrărilor.

Contractul de lucrări suplimentare a fost încheiat cu aceeaşi firmă care s-a ocupat de reabilitarea şi modernizarea căminului. Pe data de 14 octombrie, Primăria Constanţa a încheiat un contract adiţional cu SC BMG Bucovina Construct SRL. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 203.928,63 lei, iar cea finală, de atribuire, de 157.190,82 lei fără TVA, adică de aproape 1,9 miliarde lei vechi cu tot cu TVA. Durata contractului de lucrări suplimentare este de o lună, potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

De precizat că deschiderea ofertelor pentru contractul iniţial a avut loc pe 25 mai, la sediul Primăriei Constanţa. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), au fost primite nu mai puţin de opt oferte, câştigătoare fiind desemnată SC BMG Bucovina Construct SRL. Menţionăm că valoarea estimată a lucrărilor a fost de 2.068.915,1 lei fără TVA, iar contractul a fost atribuit la preţul de 1.526.379,97 lei fără TVA. Mai exact, din contractul iniţial privind lucrările de reabilitare şi modernizare a căminului, BMG Bucovina Construct SRL a încasat peste 18 miliarde de lei vechi. Aşadar, cu noul contract, adiţional, firma va încasa de la municipalitatea constănţeană aproape 20 miliarde lei vechi, cu tot cu TVA.

„Lucrări neprevăzute"

Pentru a afla ce presupune acest contract de lucrări suplimentare, l-am contactat telefonic pe Gheorghe Chichifoi. Patronul BMG Bucovina Construct ne-a declarat că este vorba despre „lucrări neprevăzute, care au apărut pe parcurs şi fără de care nu se poate continua lucrarea demarată". „Este o reparaţie capitală şi au apărut lucrări noi în timpul execuţiei", a afirmat Gheorghe Chichifoi, adăugând că reabilitarea şi modernizarea Căminului pentru persoane vârstnice, situat pe str. Unirii, va fi gata până pe 10 decembrie.

chichifoi.jpgCamaradul lui Oancea - prietenul lui Mazăre şi Constantinescu

Patronul societăţii este Gheorghe Chichifoi, cu 86,01 % din părţile sociale, asociat cu Rachila Chichifoi - 10,88%, Leonora Borza, cu 0,72%, Iulian Tacea, cu 0,07%, Angela Chichifoi, cu 1,16%, şi Veronica Şoldea. Societatea îşi are sediul în fosta clădire a IPMC (Întreprinderea de Prefabricate şi Materiale de Construcţii). În 2006, BMG Bucovina Construct a sponsorizat, în parteneriat cu Brick şi RAEDPP (Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat), reamenajarea sălii de tenis de masă a Liceului cu Program Sportiv. Pentru cei care nu ştiu, magazinul Brick, al cărui nume este legat de primarul Radu Mazăre, este administrat de SC Five Holding SA. Administratorul unic al Five Holding, Gheorghe Oancea, este fost scafandru profesionist. Aşa cum am precizat şi în alte ediţii anterioare, scafandreria este, se pare, punctul comun al lui Oancea şi al patronului BMG Bucovina Construct, Gheorghe Chichifoi. Chichifoi, fost scafandru de mare adâncime pe nava Grigore Antipa, a înfiinţat, alături de Mircea Rotaru, Marinel Pavel, Dumitru Andrei, Viorel Vaihel, Lucian Bortan, Fani Căpăţână şi Constantin Fântână, societatea comercială cu profil de intervenţii subacvatice Tethys SRL, care în prezent este în lichidare. Prin urmare, Oancea şi Chichifoi sunt vechi cunoştinţe. De precizat că, în 2003, Five Holding era alcătuită din cinci societăţi, printre care (ce coincidenţă de nume!) şi Tethys Service.

Menţionăm că atât una dintre firmele lui Gheorghe Oancea - SC Mobitom - cât şi cea a camaradului Chichifoi au în palmares contracte de lucrări importante cu Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa. De altfel, Gheorghe Oancea este un apropiat al primarului Radu Mazăre, dar şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, soţia acestuia din urmă fiind chiar angajata lui Oancea în cadrul „On Plonge" SRL, din Portul Tomis.

{mos_ri:Gheorghe Chichifoi, SC BMG Bucovina Construct SRL} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii