Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lantul prieteniilor Virginiei Stefanica, mostenire la SPIT VBL

ro

29 Sep, 2009 01:55 13473 Marime text
deschidere.jpgMama Virginiei Ştefănică, Valentina, deţine părţi sociale în două societăţi: SC Sea Logistics SRL (împreună cu Tiberius Dincă, Lucian Tudose şi Elena Corina Carp) şi SC Xpert House SRL (unic asociat)

Plecată din Constanţa de la conducerea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, Virginia Ştefănică a fost dusă de echipa Radu Mazăre în coasta celui care a năşit-o, Nicolae Nemirschi, la Ministerul Mediului.

Chiar dacă în plan local a fost unul dintre pionii importanţi ai administraţiei Mazăre, Virginia Ştefănică nu pare a fi acumulat cine ştie ce avere. Potrivit declaraţiei de avere semnată pe 13 februarie a.c, depusă pe site-ul Ministerului Mediului, are un teren intravilan în Palazu Mare, de 1.000 mp, un apartament în Constanţa, dobândit în 2006, şi un cont curent de 165.192 de euro, deschis în 2008, la BRD. Pare avută, însă capitolul datorii o „doboară". Virginia de la Mediu are trei credite în euro, de la aceeaşi bancă - Volksbank: 17.106,23 (2005 - 2020), 52.599,41 (2006 - 2034) şi 93.193,99 (2007 - 2037). Cumulat, fosta şefă de la SPIT, are datorii la bănci în valoare de 162.899,63 de euro. La capitolul venituri, Virginia Ştefănică a notat salariul de la Taxe şi Impozite: 169.158 de lei pe an. Adică vreo 14.100 de lei pe lună. În moneda veche, 141.000.000 de lei. Cu un asemenea salariu, mai mare chiar şi decât al preşedintelui ţării, cine se poate plânge?! Însă, probabil că leafa de la Mediu a fost mai îmbietoare, chiar dacă nu se cunoaşte suma cu care este remunerată în Capitală. De-a lungul vremii, secretara generală de la Mediul lui Nemirschi nu a excelat la capitolul afaceri. Chiar dacă provine dintr-un mediu în care business-urile sunt prioritare, Virginia nu şi-a trecut numele în multe firme.

strada_sulmona_nr22_un_nou_sediu_spit_directia_de_finante_02.jpgBusiness-ul „Sulmona"

www.vrajitorul.eu ne prezintă Monitorul Oficial 3644 din 2004, în care numele Ştefănică apare ca fondator al SC Hunt-Fish SRL, împreună cu Manuel Găliceanu. Însă, Registrul Comerţului ne spune că Virginia Ştefănică nu mai ocupă decât un loc în CA-ul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Martitime Constanţa, poziţie obţinută pe vremea când asigura şefia SPIT VBL. Se pare că lui Găliceanu i-a plăcut familia Ştefănică, pentru că a făcut afaceri şi cu mama Virginiei, Valentina. În 2004, Găliceanu, mama Ştefănicăi şi Eduard Schmilevschi au pus bazele societăţii Casa V.E.M. SRL. Acum, în firmă a rămas numai cel din urmă afacerist. Găliceanu nu s-a lăsat de business-uri, însă. RECOM ne spune că bărbatul se ocupă acum de SC RO-Fish-Man SRL, SC Nova Turism SRL, SC Fish Market Mila 23 SRL, SC Super Mar SRL, SC Euro Company Turism SRL, SC Avistar En Gros SRL şi SC Construct Serv Instal SRL. Dar încrengăturile nu se opresc aici. Celălalt fost asociat al mămicii Ştefănică, Eduard Schmilevschi, este şi el un afacerist prodigios. Este implicat în SC Ecserv Interprod SRL, SC Marius Activ SRL, SC Ecserv Two SRL, SC Mec Com Const SRL, S.P.S. Invest&Co SRL şi Casa V.E.M. SRL. Nu mare ne-a fost mirarea să aflăm că prima dintre societăţile menţionate, SC Ecserv Interprod SRL, face afaceri tocmai cu Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local. Potrivit anunţului de atribuire 68292/12.09.2009, firma a câştigat un contract la SPIT VBL, în valoare de 147.142,48 lei cu TVA inclus, pentru lucrări de construcţii la imobilul situat în Constanţa, str. Sulmona nr. 22. Adică fix la noul sediu al Impozitelor şi Taxelor Locale. Însă, ce trebuie menţionat este că imobilul a fost închiriat de instituţia condusă la acea vreme de Virginia Ştefănică de la Ionuţ Barbu, afacerist cu renume în Constanţa, partener de nădejde al primarului Radu Mazăre, cel care prin firma Power Marine organizează majoritatea evenimentelor estivale din staţiunea Mamaia, dar în special cursa de bărci de pe Lacul Siutghiol.

Nicio afacere fără Ionuţ Barbu

Clădirea impozantă de pe Sulmona este cunoscută ca fiind, în trecut, sediul Băncii Turco-Române. Cum banca a dat faliment, sediul acesteia a fost scos la licitaţie de către lichidatorul Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Licitaţia a avut loc pe 20 septembrie 2006 şi a avut un preţ de pornire de 914.850 EUR, fără TVA. Potrivit extrasului de carte funciară, pe strada Sulmona nr. 22 există o clădire S+P+2E, ridicată pe 1076,36 mp. În extrasul cu numărul 63689, din 10.11.2006, se înregistrează contractul de vânzare - cumpărare nr. 103/6.11.2006, în care se notează că noul proprietar al clădirii este SC Follow Me SRL. Societatea îi are în acţionariat pe Ionuţ Sorin şi Alina Elena Barbu, dar şi SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, care deţine 85% din acţiuni. Ionuţ Barbu este implicat în firmele Seaview Media, Seaview Advertising, dar şi în Silva Prodimpex SRL. În cea din urmă societate este partener cu Alexandru Marin, un alt nume cu rezonanţă. În Seaview-uri este asociat cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan. Împreună au reuşit să obţină campania anti-fumat, pusă la cale de Ministerul Sănătăţii. Barbu este administrator al SC Power Marine SRL, firma care organizează Grand Prix-ul de pe Siutghiol. Sisteme Internaţionale de Afaceri îl are ca administrator pe Valentin Gheorghe Ionescu, un alt nume controversat. Notat, împreună cu primarul Mazăre, în celebrul dosar privind retrocedarea ilegală de terenuri, Ionescu a apărut deseori în peisajul afaceristic constănţean. Mai mult decât atât, chiar şi Valentin Pârvulescu, consilierul local PSD care a refuzat poziţia de viceprimar, a fost director al SIA SA. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Valentin a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Ionescu apare în SC Euro Antreprenor SRL, Jacobs, Hendrix & Partners SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Dusep SA, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com SA. Afaceristul este administrator al SC Tomis Marina Management SA. Un fapt demn de menţionat este că SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este firma care a pus mâna, în urmă cu ceva ani, pe proiectul ce viza Portul Turistic Tomis. Aşadar, partenerul mămicii recondiţionează sediul închiriat de la companionul primarului Mazăre, Ionuţ Barbu. Cu alte cuvinte, afacerile merg ca unse. Însă, „lanţul de iubire" afaceristică nu se opreşte aici.

virginia_stefanica_04.jpgXperţii

Mama Virginiei Ştefănică, Valentina, deţine părţi sociale în două societăţi: SC Sea Logistics SRL (împreună cu Tiberius Dincă, Lucian Tudose şi Elena Corina Carp) şi SC Xpert House SRL (unic asociat). Potrivit Monitorului Oficial nr. 7291 din 2008, Valentina a preluat societatea de la Andreia Maria Şerban şi i-a mutat sediul social în Eforie Sud, str. Carmen Silva nr. 10. Până aici totul este simplu. Numai că domnişoara Şerban nu a lăsat-o moale cu afacerile după cesionarea părţilor sociale ale SC Xpert House SRL. Andreia Maria Şerban apare, potrivit Registrului Comerţului, şi în SC Consulting House, SC Expertise Consulting House şi SC Eurolevel. Se pare că cea din urmă societate se ocupă cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a Sistemului de Management Integrat, evident, la SPIT VBL. Să nu uităm: instituţie de al cărei management s-a ocupat Virginia Ştefănică. Fiica Valentinei, cea care a preluat de la Andreia Maria Şerban societatea Xpert House. Adică un alt contract dat pe criteriul prieteniei?!? Cotidianul nostru anunţa, săptămâna trecută, că a trimis o adresă către noua conducere a SPIT VBL, mai precis lui Carmen Trentea, prin care cerea furnizarea, în baza Legii 544/2001, a unor informaţii de interes public. Mai precis, adresa noastră conţinea o singură întrebare, legată de SC Eurolevel SRL, societate care se ocupă cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a sistemului de Management Integrat, aşa cum se spune chiar pe site-ul SPIT VBL (www.spit-ct.ro ). „Care sunt costurile implementării acestor sisteme, de la faza iniţială până în prezent?". Numai că, nici până în ziua de astăzi, nu am primit un răspuns solicitării noastre. Oare Trentea se ascunde din cauza „încrengăturilor" pe care le-a primit moştenire de la Virginia Ştefănică?

Afaceri între mame

Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că mama Virginiei a făcut afaceri şi cu mama Andreiei Maria Şerban, Constanţa. Cele două femei au deţinut părţi sociale în SC Forma Team SRL. În aceeaşi firmă apărea şi numele Mihaelei Ştefănică, sora Virginiei, dar şi al lui Cezar Belteu. Societatea a fost înfiinţată în 2006, de Mihaela Ştefănică. În 2007, asociat unic devine Valentina Ştefănică, iar fiica rămâne administrator. Un an mai târziu, mama Virginiei şi a Mihaelei cesionează părţile sociale ale SC Forma Team SRL către Constanţa Şerban, iar aceasta schimbă denumirea firmei în Global Training & Consultancy SRL. Menţionăm că am încercat să o contactăm telefonic pe Virginia Ştefănică pentru a-i lua o declaraţie în legătură cu afacerile mamei sale şi ale prietenilor săi, însă aceasta nu a fost de găsit.

{mos_ri:Virginia Stefanica}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Servus 27 Jun, 2011 18:23 ECSERV marcheaza din nou pe Atelierielelor Ag2.
  • amigo 29 Sep, 2009 12:47 cred ca ziarul vrea sa spuna adevarul si ce mizerii fac astia din gasca mazariana si asta pt ca in cta sunt numai pupincuristi (pe bani) si totul este o mare minciuna. mai ales marile realizari ale EPOCII DE AUR ctitorita de socialistul fara seaman cu nume de leguma
  • dan 29 Sep, 2009 12:09 mai lasati-o domnule in pace pe saraca fata, munceste pe rupte si voi,,, ce faceti??? aruncati cu mizerie asupra unui om care intradevar munceste, mergeti la SPIT VBL si vedeti cum merg lucrurile acolo, ar trebuii sa ia toti exemplu, nu mai fiti neprofesionisti, vindeti stiri de calitate, nu mai fiti comercianti de mizerii 111
  • nicu 29 Sep, 2009 12:06 oare ce urmareste ziarul ziua cu aceasta vanatoare de fantome, de ce nu ne spune adevarul ce urmareste cu aceste articole denigratoare, a unor oameni care chiar au facut ceva pentru populatia constantei, lucru care se si vede daca intrati in SPIT VBL, care s-a transformat in cea mai europeana institutie publica,atat ca servicii cat si ca aspect. De ce nu spunerti lucrurile bune, nu se vend? se vinde doar mizeria??? asta sunteti??? vanzatori de mizerie?? speculanti de gunoi???