Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrebat când scapă PSD de ei, Hrebenciuc face zid în jurul lui Mazăre, Oprişan&Co

ro

08 Feb, 2011 00:00 3623 Marime text
deschidere.jpgStrategul PSD le-a luat apărarea colegilor săi de partid şi de uniune în cadrul unui interviu online, pe agenţia de presă HotNews.ro, afirmând: "În legătura cu Oprişan şi Mazăre, nu decid nici eu, nici dumneavoastră"

Viorel Hrebenciuc, strategul PSD, cel care a vegheat la căpătâiul lui Mircea Geoană în cursa pentru prezidenţiale şi cel care a dat în vileag flama violet care l-a prins pe candidatul PSD şi l-a făcut să piardă fotoliul de preşedinte, a vorbit ieri în premieră despre intenţiile, plusurile şi mai puţin despre minusurile Uniunii Social-Liberale.

Discuţia a fost iniţiată şi găzduită de jurnaliştii de la Hotnews şi a avut ca scop o descifrare a direcţiei noii platforme politice. Interpelarea jurnalistică a lui Hrebenciuc a fost o încercare de a găsi răspuns la întrebări precum "Ce pierde şi ce câştigă PSD din alianţa cu liberalii?" sau "De ce ar avea şanse mai mari împreună decât separat?". Cum era de aşteptat, electoratul, avându-i ca alter ego pe cititori, a orientat discuţia şi către unghere mai puţin plăcute reprezentantului PSD, ca de altfel oricărui alt membru al formaţiunii care vrea ca PSD să aibă un obraz ferm, neridat şi nepătat. Subiectele care nu prea au fost pe placul social-liberalului ex-social-democrat au făcut referire la personaje controversate din PSD şi care se află în conflict cu legea penală. Mai exact, Hrebenciuc a fost întrebat când are de gând PSD să scape de unul ca Mazăre sau ca Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean Vrancea. "(...) Cum credeţi că veţi convinge electoratul mai educat să voteze cu Oprişan, Mazăre et co? Nu aveţi de gând să îi scoateţi o dată din partid?", l-a întrebat un cititor pe Hrebenciuc.

Reformă, dar tot cu Mazăre, Năstase, Voiculescu etc.

Fiind cunoscut ca unul dintre cei mai abili politicieni, Hrebe a ştiut însă să întoarcă discuţia. Nu ştim dacă în favoarea partidului, având în vedere faptul că din răspunsurile oferite a părut că face zid în jurul colegilor săi gen Radu Mazăre, Oprişan, Vanghelie şi, mai nou, Voiculescu. "În legătură cu Oprişan şi Mazăre, nu decid nici eu, nici dumneavoastră în privinţa viitorului lor, ci doar electoratul, în faţa căruia se vor prezenta", a spus Hrebenciuc.
"Cum puteţi convinge electoratul neutru sau fără opţiune de vot la ora actuală să voteze această uniune, când printre oamenii din umbra lui Ponta sau Antonescu se află şi personaje cu nume pătat de acuzaţii de corupţie sau cu trecut de informator al securităţii? Presupun că nu sunt singurul votant din această ţară care aştepta cu nerăbdare o alternativă la Băsescu, însă nu acceptă prezenţa unor "domni" ca Iliescu, Voiculescu, Vanghelie, Mazăre ori Năstase în alianţa pe care ar putea pune ştampila la anul", îi transmite un alt cititor lui Hrenbenciuc. "Eu aş fi mai nuanţat în a face nominalizări, dar trebuie să luaţi în considerare şi faptul că cele două partide au traversat un proces de reformă", a răspuns Hrebenciuc, încercând să-şi apere colegii, dar fără succes, având în vedere că atât Năstase, cât şi Voiculescu se regăsesc în noua USL. Viorel_Hrebenciuc_sursa_foto_inpolitics_ro.jpg
"Cum veţi intensifica lupa anticorupţie? Ce măsuri veţi lua ca dosarele lui Năstase, Vântu, Voiculescu, Patriciu, Mazăre să ajungă în instanţă pentru ca oamenii ăştia să poată să-şi dovedească nevinovăţia?", mai întreabă un cititor. "Dosarele celor nominalizaţi sunt de acum în instanţă şi instanţa trebuie să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia lor", a răspuns Viorel Hrebenciuc pe ton de avocat al apărării. No comment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 14 Feb, 2011 16:07 VIOREL HREBENCIUC ,face zid , numai in jurul politicienilor care sunt la fel ca si el FANTOMA, abili politic ,dar extrem de NECINSTITI cu Romania si romanii. Ce roman are nevoie de un HREBENCIUC-mason , de un GEOANA-mason, de un PETRE ROMAN-mason, de un ADRIAN NASTASE-mason,de un CALIN POPESCU TARICEANU-mason, de un ADRIAN SEVERIN-mason si de inca alti 8000 de MASONI din Romania ???
  • andreea 08 Feb, 2011 13:36 Criza se agraveaza! Citeste aici cat de mari vor fi preturile www.kuponmania.ro
  • Sile this Millennium 08 Feb, 2011 13:20 Vă era dor : el este "Guzganul Rozaliu " ?
  • Ion 08 Feb, 2011 08:40 JUSTITIA!!!
  • Nuti 08 Feb, 2011 03:50 Corb la corb nu-si scoate ochii...!!!