Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce tace Mariana Mircea?

ro

17 Nov, 2009 00:26 2460 Marime text
deschidere.jpgO vorbă românească spune că şi tăcerea este un răspuns. În lipsă de argumente, pentru apărarea instituţiei pe care o reprezintă şi, implicit, a persoanei sale, primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a adoptat, mai nou, această metodă de a „răspunde" acuzaţiilor ce i se aduc, cu privire la profanarea mormintelor Cimitirului Ortodox Cernavodă.

Relatam săptămâna trecută povestea şocantă a mormintelor aparţinând bătrânilor şi bolnavilor de la fostul azil al oraşului, peste care s-a trecut cu excavatorul în încercarea ducerii la îndeplinire a unui proiect „măreţ" al primăriţei: casa mortuară. De precizat că principalul beneficiar al lucrării, chiar dacă indirect, este preotul ce slujeşte la biserica din cimitir, şi nu cernăvodenii, aşa cum s-ar putea crede la o primă vedere. Părintele Ştefan Demir va putea să scoată bani frumoşi de pe urma oficierii de înmormântări, pomeni etc, la casa mortuară pe care Primăria, condusă de Mariana Mircea, o va construi în parohia sa. Cu toate acestea, părintele nu a făcut nici cel mai mic gest de slujire a rămăşiţelor pământeşti dezgropate, la doi paşi de biserica în care slujeşte, cu lama excavatorului. Aşa ne-au declarat muncitorii de la faţa locului. Precizăm că l-am contactat telefonic şi pe părintele Demir, însă nu a vrut să stea de vorbă cu noi.

Iniţial, primarul Mariana Mircea ne-a declarat că va face o anchetă administrativă pentru a afla cine se face vinovat de deshumarea cu excavatorul şi chiar a calificat drept „odios" faptul că nimeni, nici chiar preotul, nu a avut o reacţie omenească vizavi de ceea ce s-a întâmplat cu mormintele amărâţilor de azil, care au fost practic smulşi din pământ cu utilajul. Atitudinea de atunci a primăriţei a avut, în mod clar, scopul de a se disculpa de faptul că nici măcar nu s-a deranjat să vadă şantierul din care au fost scoase oase umane.

Pe repede înainte, peste cadavre

Precizăm că firma constructoare, AD Power, cu al cărei patron am discutat, a precizat că a trimis o adresă scrisă prin care a informat autoritatea contractantă - Primăria - că a dat peste oseminte umane, întrebând cum să procedeze. Mai precizăm că am văzut această adresă pe biroul dirigintelui de şantier, Emil Mihalcea, totodată consultant tehnic al Primăriei. Adresa cu pricina nu a sensibilizat pe nimeni. Dimpotrivă, cei de la primărie au dat dispoziţie să se meargă pe repede înainte cu lucrarea, adică să se depună osemintele în osuar - fără a se preciza că ar putea fi scoase manual şi nu cu utilajul - şi să se continue construcţia. Arătându-se supărată la culme faţă de atitudinea preotului, dar şi a echipei sale, care nu a informat-o (chipurile) despre adresă, primăriţa a spus că vor fi date sancţiuni, recomandându-ne să revenim cu un telefon pentru a afla ce măsuri a luat. Ieri, am contactat-o telefonic în nenumărate rânduri pe Mariana Mircea, care nu a găsit timp toată ziua pentru a răspunde apelurilor noastre. Din atitudinea domniei sale nu putem să înţelegem decât că se eschivează la a-şi asuma răspunderea pentru faptele comise, fie din dezinteres, fie din nepăsare, fie din neglijenţă. Reamintim că primarul din Cernavodă nici nu ştia că este vorba despre o construcţie independentă, crezând că acea casă mortuară este doar o extindere a unei capele existente deja. Precizăm că acest caz se află acum în atenţia procurorilor.

{mos_ri:Mariana Mircea} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MIK 17 Nov, 2009 14:59 da pai si ce credeti ca primarita si sleahta ei nu aveau de castigat din casa mortuara din veniturile ei? credeti ca numai Demir este interesat de executia lucrarii cat mai rapide? pacat s-au manjit de data asta mult prea urat....cu memoria mortilor nu se cade sa te joci sa ti bati joc mai ales ca preot si ca om in primul rand.....pacat mare pacat dar exista un Dumnezeu care nu doarme...
  • obsy 17 Nov, 2009 12:07 Nu vreau sa mai adaug nimic la "dosarul" Marianei Mircea, specializata cu mult inaintea mandatului de primar in domeniul" dezbina si trage foloase personale"-vezi spargerea sindicatului U1 in doua si distrugerea puterii acestuia in fata conducerii- As vrea sa atrag atentia asupra intregii activitati a "popii" Demir, ca nu-l pot numi preot, activitate care combina caracteristici de sef mafiot cu mercantilism si sfidare la adresa enoriasilor. Poate presa ar putea descoperi mai multe "tunuri" trase in domeniu .
  • badila 17 Nov, 2009 09:35 la puscarie!!!! escroaca asta se gandeste doar la lovele, o doare in _______ de morti. sa te vad langa ei!