Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se cere părerea populaţiei privind soarta Cazinoului Sondaj, ameninţare sau ultimatum (document)

ro

12 Jul, 2011 00:00 3018 Marime text
cap_1.jpgDupă cum a promis la finele săptămânii trecute, edilul Constanţei, Radu Mazăre, a demarat o cercetare de piaţă pentru sondarea opiniei publice în legătură cu vânzarea simbolului oraşului de la malul mării, Cazinoul Constanţa

Sondajul postat pe site-ul Primăriei Constanţa, ieri, în jurul prânzului, poate fi considerat de unii mult prea agresiv, chiar ameninţător, cele trei variante de răspuns, putând fi privite ca ultimatumuri pentru constănţenii care vor da curs acestuia, în cazul în care intenţia lor privind răspunsul nu este în asentiment cu ceea ce au spus din start autorităţile locale că vor să facă cu acest obiectiv.

Iată cum arată mesajul care, la iniţiativa edilului constănţean, a fost postat pe site-ul instituţiei: „Simbolul Constanţei, Cazinoul, este într-o stare deplorabilă. Trebuie să facem ceva! TU DECIZI!", se arată în preambulul anunţului. Constănţenii pot fi de acord cu una dintre variante: „Q.1. Se poate vinde, pentru a fi renovat şi introdus în circuitul mondial de cazinouri, de către un investitor privat SAU Q.2. Poate fi păstrat, şi reparat de Primărie cu 10 milioane de euro, ceea ce ar putea însemna 5 ani de pachete pentru bătrâni sau un an de asfaltare străzi şi trotuare ORI Q.3. Poate fi conservat, fără investiţii mari, cu riscul de a se degrada iremediabil".

sondaj_-_sondaj.jpg

După cum se poate observa, cele trei alternative pe care primarul Radu Mazăre probabil le-a dat, sau cel puţin le-a sugerat, nu arată a sondaj clasic, aşa cum se obişnuieşte, cu o singură întrebare şi două variante de răspuns, „DA" sau „NU".

Cele trei variante de răspuns dau impresia unui ultimatum pe care administraţia locală îl dă constănţenilor în general, chiar dacă aceia care vor răspunde sondajului nu vor fi în număr atât de mare, adică toţi locuitorii oraşului. Dacă prima este una cât se poate de normală, în cea de-a doua este introdusă şi o alternativă, care, pentru cei mai oropsiţi de soartă ar conta în mod semnificativ: tăierea porţiilor de pachete cu alimente pentru persoane vârstnice pe o perioadă de cinci ani plus a programului de asfaltare a străzilor şi trotuarelor, tortură pentru locuitori. Cea din urmă variantă este mai degrabă pesimistă şi îi poate duce cu gândul pe cei care aleg să răspundă sondajului că mai indicat este să aleagă primul de răspuns, să fie de acord cu acţiunea contrară lăsării în paragină, „fără investiţii mari, cu riscul de a se degrada iremediabil", aceea de a se vinde către un investitor privat.

Constănţenii care vor decide să dea curs sondajului pot alege varianta transmiterii prin e-mail a sondajului, sau trimiterea chestionarului postat online, în scris(prin poştă) la adresa Primăria Municipiului Constanţa. Chestionarele pot fi depuse în cutia poştală de la intrarea în sediul central al primăriei, sau pot fi comunicate verbal (telefonic)la numărul de telefon 0241.550.055.

Pe site-ul primăriei sunt postate şi câteva imagini cu emblema Constanţei, care însă nu pot fi vizualizate. Acestea pot fi accesate aici: /www.primaria-constanta.ro/Fisiere/Public/cazino.wmv

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vio 24 Jul, 2011 21:47 Cand s-a construit Ateneul din Bucuresti nu au fost bani suficienti, asa ca s-a initiat o subscriptie nationala pentru strangere de fonduri. Deviza a fost:"Dati 1 leu pentru Ateneu". Sunt convinsa ca v-a merge si cu Cazinoul din Constanta.Propun plasarea unor urne in supermarket-uri, in incinta Institutiilor mai importante,etc.
  • Gheorghe 12 Jul, 2011 11:01 Animalule, de fonduri europene nu ai auzit??? Postezi echivalarea cu pierderea pachetelor??? De ce nu anulezi contractul pentru publicitate cu SEA VIEW al primariei si nu incasezi direct publicit5atea la primarie?? Ar ajunge asa cam 10 milioane de euro la Primarie, pe care ii faci cadou acolitilor tai!!! Te dam noi jos la anul, fii pe pace!!!