Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadoul lui Matei Ceausescu - moldovenilor, Mihai Viteazul - turcilor (galerie foto)

ro

01 Aug, 2009 01:47 3424 Marime text

deschidere.jpgÎn deschiderea manifestărilor dedicate Zilelor Oraşului Năvodari, primarul Matei a oferit o serie de daruri delegaţiilor participante

Oraşul Năvodari este în sărbătoare, în acest sfârşit de săptămână. Artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti vor cânta trei seri la rând pentru turiştii aflaţi în vacanţă pe litoral, dar şi pentru locuitorii oraşului, în cadrul programului dedicat Zilelor Oraşului Năvodari.

Primarul Nicolae Matei a pus la punct o serbare de zile mari, astfel încât distracţia este garantată. Ieri, în prima zi a manifestării, reprezentanţii administraţiei locale, în frunte cu primarul, au întâmpinat oaspeţii veniţi de peste hotare, special pentru acest eveniment. Delegaţiile din oraşele înfrăţite cu Năvodari - Chişinău, Sectorul Râşcani, Cavarna, Bulgaria şi Gemlik, Turcia - vor avea ce vedea în cele trei zile cât va dura petrecerea dedicată Zilelor Oraşului Năvodari. Oaspeţii din Chişinău şi Gemlik, prezenţi încă de ieri dimineaţă la eveniment, au primit daruri simbolice din partea primarului Nicolae Matei.

„Avem şi noi vitejii noştri"

Invitaţilor de peste Prut, primarul le-a înmânat plachete înfăţişându-l pe Nicoale Ceauşescu. Edilul Nicolae Matei a explicat că, prin acest gest, a făcut o glumă vizavi de faptul că Partidul Comunist din Republica Moldova a obţinut cel mai mare punctaj la alegerile legislative.

Oaspeţilor turci, edilul-şef al oraşului Năvodari le-a înmânat plachete înfăţişându-i pe Mihai Viteazul şi Vlad Ţepeş. „Avem şi noi vitejii noştri cu care să ne mândrim", a declarat Nicolae Matei. Chiar dacă în istorie se consemnează că Imperiul Otoman a suferit mari pierderi din cauza vitejiei românilor, oaspeţii turci au primit plachetele cu zâmbetul pe buze şi i-au înmânat, la rândul lor, primarului o plachetă cu însemnele oraşului Gemlik. Primarul şi-a exprimat speranţa că atât oaspeţii moldoveni, cât şi cei din Turcia au gustat glumele.

navodari.jpgMuzică pentru toate gusturile

Programul artistic din prima zi a manifestării a debutat la ora 17.00 cu artişti locali: Adina Vasile, Loreta Cazacu, Cristina Muşat şi Formaţia „Hai Noroc". Prima seară din programul organizat de către Primăria Oraşului Năvodari şi Consiliul Local, susţinut şi promovat de Asociaţia „Litoral - Delta Dunării" şi desfăşurat pe stadionul din localitate, a adus în faţa spectatorilor nume recunoscute, precum Akcent, Elena Gheorghe, Adrian Minune şi Raffman. Sâmbătă, 1 august, începând cu ora 19.00, pe scena special amenajată, de la stadion, vor urca Iuliana Zlatov, Daniela Condurache, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Copilul de Aur, Lavinia, Alex şi Laurenţiu Duţă. În cea de-a treia seară a serbării, vor încânta spectatorii, începând cu ora 19.20, Ansamblul Turciei, Ansamblul Târgu Neamţ, Virtuoşii, Vali Vijelie, Deepside Deejais, David DJ feat. Dony şi Puya. În fiecare seară, de la ora 00.00 până în zori, vor mixa Vali Bărbulescu, Dj Rolly şi Deepside Deejays. Organizatorii promit o atmosferă de neuitat, cu multe surprize. Pentru agenţii economici, primăria a amenajat spaţii speciale, unde îşi vor desfăşura activitatea pe toată durata evenimentului.

Caricaturi pentru doritori

În cursul Zilelor Oraşului se vor desfăşura şi activităţi sportive: Miniturneul de Fobal „Cupa Verii", la care vor participa copii din echipele „C.S. Năvodari", „Real Năvodari", „Academia Gheorghe Hagi" şi respectiv Turneul de Box „Cupa oraşului Năvodari", ediţia I 2009 - cu copii şi seniori. În acelaşi timp, în Parcul Central îşi vor desfăşura activitatea caricaturişti şi fiecare doritor va primi o caricatură, ca amintire, de la Zilele Oraşului Năvodari. De la ora 17.00, toţi copiii din oraş se vor bucura de spectacolele organizate de Teatrul de păpuşi. Prezentatorii manifestărilor artistice vor fi Vali Bărbulescu şi Titi Duţă. În ultima seară de petrecere, toţi cei prezenţi pe stadion vor admira focul de artificii de la miezul nopţii.

{mos_ri:navodari,matei}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii