Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artiştii pot locui în garsonierele din blocul L4 Palaz a constatat o altă ilegalitate în curtea lui Nicuşor Constantinescu

ro

26 Jan, 2011 01:30 2468 Marime text
deschidere.jpgAşa cum a anunţat în urmă cu câteva zile, prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a atacat ieri la Tribunalul Constanţa, în contencios administrativ, hotărârea nr. 404/2010, adoptată în ultima şedinţa de Consiliu Judeţean, referitoare la stabilirea destinaţiei spaţiilor din blocul L4 situat în municipiul Constanţa, aleea Magnoliei nr. 2, deţinute de angajaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovschi

„Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut fără respectarea normelor legale, Nicuşor Constantinescu confiscând practic cele 30 de locuinţe ale artiştilor şi redistribuindu-le, fără a lua în considerare că există contracte de închiriere încă în vigoare ale angajaţilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski", a precizat prefectul Palaz.


hcjc_sedinta_artisti_opera.jpgDupă ce îi lăsase pe angajaţii teatrului cu o săptămână înainte de Crăciun fără a le achita salariile restante de trei luni, în şedinţa din luna decembrie a CJC a fost votată şi hotărârea prin care 30 de garsoniere ce fuseseră închiriate angajaţilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski urmau a fi evacuate şi redistribuite instituţiilor din subordinea CJC. La momentul în care s-a votat această hotărâre însă nu s-a ţinut cont de faptul că unele contracte de închiriere erau încă în vigoare.

De acest lucru a ţinut seamă şi prefectul Claudiu Palaz, care a descoperit acest aspect în momentul în care a primit hotărârile CJC pentru avizare. În urma exercitării controlului privind legalitatea Hotărârii 404/2010 adoptate de Consiliul Judeţean Constanţa, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a solicitat ieri Tribunalului Constanţa anularea acesteia. „Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut fără respectarea normelor legale, Nicuşor Constantinescu confiscând practic cele 30 de locuinţe ale artiştilor şi redistribuindu-le, fără a lua în considerare că există contracte de închiriere încă în vigoare ale angajaţilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski. Corect ar fi fost ca, odată cu trecerea teatrului de sub autoritatea Consiliului Judeţean Constanţa în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, să se procedeze şi la o predare a spaţiilor de locuit, într-o formă sau alta. Este de datoria noastră, a tuturor autorităţilor locale şi judeţene, să găsim soluţii pentru a ne proteja artiştii, astfel încât actul cultural să nu aibă de suferit. Trebuie să ne preţuim valorile locale, ori Teatrul Oleg Danovski este o instituţie ce deţine un potenţial artistic de mare valoare", a transmis prefectul prin intermediul unei informări.

Daţi afară fără avertisment

Reamintim că preşedintele CJC motiva în hotărârea care a fost atacată în instanţă că apreciază drept „necesară aprobarea, ca cele 30 de garsoniere din blocul L4 din aleea Magnoliei nr. 2, Constanţa, repartizate Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, instituţie ce nu se mai află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, să fie repartizate după cum urmează: Teatrul de Stat Constanţa - 10 garsoniere, Teatrul de Copii şi Tineret - 5, Direcţia Judeţeană de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Constanţa - 1, Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean - 10, Fundaţia Fantasio - 4".

Chiar dacă din punct de vedere contractual, dar mai ales moral, locatarii artişti de la L4 ar fi trebuit să fie anunţaţi pentru a-şi pregăti eventuala mutare. În realitate, ei nu au primit niciun avertisment, fiind lăsaţi pe drumuri de cei pentru care nu mai erau folositori să mai stoarcă ceva bani. Până la soluţionarea dosarului, actul administrativ adoptat de Consiliul Judeţean este suspendat de drept, artiştii având dreptul de a dispune în continuare de locuinţele lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii