Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea, sponsorul volumului „Parfumul de liliac. Aripi frante"

ro

22 Jan, 2010 03:04 990 Marime text

Amalia Ionescu: „Era ultima mea speranţă"

Deputatul PSD a fost singura persoană care a venit în sprijinul fostei profesoare de istorie Amalia Maria Ionescu în încercarea ei de câţiva ani buni de a-şi publica memoriile în „Parfumul de liliac. Aripi frânte". Pentru cele 200 de volume care au fost editate de Tipografia Muntenia, parlamentarul a dat 3.000 de lei.

„Poate nu mă crede nimeni, dar este pentru prima dată când mă întâlnesc cu autoarea. Nu am cunoscut-o pe doamna Ionescu, a venit la cabinetul meu la fel ca mulţi alţii din Colegiul meu. Recunosc că eram sceptică la început pentru că era vorba despre un om care nu mai scosese niciodată nimic pe piaţă", a declarat Manuela Mitrea, vizibil emoţionată, la începutul lansării volumului de memorii.

Autoarea, în vârstă de aproape 75 de ani, Amalia Maria Ionescu a încercat ani la rând şi a bătut la multe uşi până când a găsit sprijinul şi bunăvoinţa deputatului PSD. „Era ultima mea speranţă. O săptămână am plâns după ce am primit răspunsul că mă va ajuta. Fără ajutorul Manuelei Mitrea eu nu aş fi reuşit să fiu azi aici. Citeam undeva, cândva, că Dumnezeu când vrea să pedepsească îl lasă la mintea lui. Aşa m-a lăsat pe mine să-mi fac de cap. Am început cu această carte, la 75 de ani, ca să-mi depăn amintirile", a susţinut autoarea vizibil emoţionată. Cât despre motivul care a determinat-o să-şi scrie amintirile de-o viaţă, Amalia Ionescu a precizat că ceea ce a provocat-o să scrie această carte sunt de fapt vremurile trecute, mult mai frumoase. „Viaţa din ‘40 până în ‘56 era mult mai frumoasă decât cea pe care o trăim azi", a mai completat autoarea.

„Trebuie să aveţi succes cu această culoare"

Chiar dacă este una dintre femeile tari ale politicii constănţene, Manuela Mitrea a recunoscut că a fost emoţionată la momentul lecturării cărţii, exprimându-şi regretul că nu a avut parte de o copilăriei atât de frumoasă precum cea a autoarei: „Am citit-o din scoarţă în scoarţă, m-a emoţionat. Eu sunt un copil de asfalt şi nu am avut norocul de a trăi în paradis ca dumneavoastră".

Cât despre ceea ce urmează acestui volum, autoarea a explicat că anul acesta vrea să mai scoată pe piaţă şi celelalte două volume, continuarea celui lansat ieri. „Va urma şi volumul doi care se va numi «Încotro» şi va apărea în mai - iunie, cel târziu, iar cel de-al treilea, până în septembrie, «Ultima gară»". Şi în aceste două iniţiative Manuela Mitrea a promis că o va ajuta. „Nu ştiu cine v-a ales culoarea cărţii, trebuie să aveţi succes cu această culoare dar sunt multe personaje care au avut succes cu flacăra violet", a completat deputatul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 24 Jan, 2010 14:30 MIRON MITREA, viitorul lider al PSD-ului romanesc??? inseamna iesirea din criza politica si economica ???