Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima prezentare publică a poliţiei rurale din Constanţa¸ la Cumpăna Primarul Mariana Gâju a convocat conducerea IPJ Constanţa pentru dezbaterea publică pe tema ordinii şi siguranţei (galerie foto)

ro

09 Sep, 2011 03:07 2372 Marime text

DSCF4222.jpg

Administraţia locală din Cumpăna a organizat ieri, în incinta celei mai noi săli de sport din localitate, o dezbatere pe tema ordinii şi siguranţei în comună ca urmare a reorganizării poliţiei locale şi înfiinţării secţiei rurale de poliţie nr. 1 în localitate.

Primarul Mariana Gâju i-a chemat ieri pe toţi locuitorii din comună pentru a-i pune la curent cu noua structură de ordine înfiinţată cu atât mai mult cu cât localitatea s-a confruntat în ultima perioadă cu o infracţionalitate crescută. La invitaţia primarul au răspuns un număr destul de mare de localnici care au fost foarte interesaţi de toate aspectele care au fost puse în discuţie pe parcursul dezbaterii. Din partea conducerii judeţene a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa au fost prezenţi, pentru prima oară în comună, comisarul şef Camil Manea, adjunctul inspectorului şef al IPJ Constanţa, comisarul şef Dănuţ Pisică, dar şi noul şef al secţiei numărul 1 a poliţiei rurale, Ion Chivu cel care se ocupă de fapt de localitate încă din 2004.

Odată ce localitatea s-a extins şi infracţionalitatea în comună a căpătat proporţii, fapt pentru care necesitatea existenţei mai multor poliţişti la suta de locuitori era necesară. Odată cu această reorganizare cei zece poliţişti comunitari care au intrat în structura secţiei 1 a poliţiei rurale s-au mai alăturat alţi opt funcţionari de la Poliţia Naţională care sunt arondaţi şi pentru Agigea şi Valu lui Traian. "Patru echipaje mixte ale poliţiei patrulează zilnic în cele patru zone cum a fost împărţită comuna şi chiar dacă sediul poliţiei din comună îşi închide uşa la ora 16.00, poliţiştii pot fi apelaţi pentru orice problemă serioasă, nu vorbim aici despre certuri cu vecini sau lucruri mărunte. De asemenea, poliţia poate fi apelată prin 112", le-a spus primarul Mariana Gâju locuitorilor care au avut înţelegerea de a fi prezenţi la dezbaterea organizată ieri pentru ei.

DSCF4224.jpgSecţia 1 a poliţiei rurale Cumpăna are arondaţi 27 de poliţişti de la Poliţia Naţională şi 24 de la Poliţia Locală. Din cele nouă secţii de poliţie rurală, cea de la Cumpăna este prima care este funcţională. De altfel¸ aceasta este prima dezbatere publică de prezentare a poliţiei rurale.

De altfel, ieri, poliţia locală a împărţit ieri în toată comuna pliante cu numerele de telefon la care pot apela pentru orice problemă pe care o au şi unde este nevoie de intervenţia oamenilor legii. "Cumpăna este localitatea cu cele mai multe şi mai mari infracţiuni din judeţ. Caraivan (n.r. fostul şef al poliţiei locale Cumpăna) spunea după ce nu a mai fost şef că dacă mai stătea la Cumpăna primăriţa îl bătea. Dacă totuşi a înţeles că nu eram mulţumiţi de activitatea lui totuşi este ceva bun. De aceea v-am adunat azi aici,să vă informăm şi să vă prezentăm modalităţile prin care poate fi prevenită infracţionalitate", a mai spus primarul Mariana Gâju.

Şeful Poliţiei Rurale de la Cumpăna le-a transmis localnicilor prezenţi ieri că şi-ar dori ca aceştia să îi vină în sprijin cu atât mai mult cu cât în comună, în ultima perioadă problemele în comună s-au înmulţit, în special cele privind conducerea autoturismelor înmatriculate în Bulgaria sub influenţa alcoolului.

Reprezentanţii IPJ Constanţa prezenţi la dezbatere le-au transmis celor prezenţi că sunt alături de ei în orice problemă, oricând putând apela la ajutorul lor prin intermediul reprezentanţilor poliţiei rurale Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii