Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La solicitarea prefectului Palaz, DGFP va efectua un control la Callatis Therm

ro

07 Feb, 2012 00:00 1152 Marime text
După ce duminică Consiliul Local Municipal Mangalia s-a reunit într-o şedinţă de îndată pentru a aproba bugetul local pe 2012, fără însă a vota şi preţul gigacaloriei, ieri, viceprimarul Constantin Filimon i-a solicitat ajutor prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, pentru rezolvarea problemei căldurii în Mangalia.

Situaţia este departe de a fi soluţionată şi asta în pofida faptului că Guvernul a alocat, de urgenţă, 1,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de combustibil, iar compania Rompetrol se arătase dispusă, în cursul zilei de duminică, să înceapă de luni dimineaţă livrarea în avans de combustibil către Callatis Therm, în contul întregii sume alocate de Executiv. Ieri după-amiază însă, locuitorii Mangaliei sufereau de frig.

Pe marginea acestui subiect, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a anunţat ieri că va cere Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa un control în cadrul Callatis Therm, furnizorul de agent termic din Mangalia. „Voi solicita DGFP un control la Callatis Therm pentru a investiga cum anume au fost cheltuiţi cei 200 de miliarde de lei vechi pe care administraţia locală Mangalia i-a băgat în conturile Callatis Therm în timpul primarului Claudiu Tusac doar în perioada 2010 - 2011", a declarat prefectul. Chiar şi aşa însă, Palaz a admis că „asta nu rezolvă problema căldurii în Mangalia".

La închiderea ediţiei, consilierul democrat-liberal Paul Foleanu a declarat: „Se pare că de mâine (n.r. astăzi) va începe furnizarea de căldură, dacă Rompetrol va livra către Callatis Therm cele 50 de tone de combustibil promise şi dacă vom reuşi aprobarea preţului gigacaloriei în Consiliul Local".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii