Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dirigenţia pentru Parcarea Verde, predată firmei care a urmărit lucrările FIN.CO.GE.R.O. SPA

ro

21 Jul, 2011 01:26 2124 Marime text
parcare_verde_parcare_spitalul_judetean.jpgMunicipalitatea a predat contractul privind serviciul de dirigenţie de şantier asistenţă tehnică pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii unei societăţi căreia i-a predat, la începutul anului, serviciul de dirigenţie pentru urmărirea/verificarea execuţiei lucrărilor de urbanizare realizate de S.C. FIN.CO.GE.R.O. SP.A. în zona Faleză Nord Mamaia.

Contractul face parte dintr-un proiect mai mare, care ajunge la trei milioane de euro şi care este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 1, Domeniul. major de intervenţie 1.1 ,,Planuri integrate de dezvoltare urbană". De altfel¸ contractul de finanţare a fost semnat chiar de către ministrul Elena Udrea, în urmă cu câteva luni şi de autorităţile locale constănţene.

Chiar dacă municipalitatea vroia să dea maxim 119.257 de lei fără TVA pentru acest serviciu, într-un final, după analizarea celor două oferte primite, contractul a fost predat pentru 101.372,7 de lei, fără TVA, unei firme din Constanţa SC Loretoni SRL, care are sediul pe strada Merişor nr. 97. Licitaţia pentru acest contract a avut loc pe 17 iunie. Contractul nr. 101380 între cele două părţi contractuale a fost semnat pe 13 iulie a.c.

Societatea câştigătoare are ca obiect „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea". Asociat unic în firmă, până în februarie 2007, a fost Nicolae-Marian Bacioiu, moment în care, în societate, au mai fost cooptaţi Monica Eugenia Limban şi Ionuţ Răzvan Limban şi a fost completat obiectul de activitate cu prelucrarea informatică a datelor, acesta devenind obiectul principal de activitate.

Societatea devine interesantă la momentul în care se observă faptul că a câştigat un contract, tot de la Primăria Constanţa, referitor la serviciul de dirigenţie pentru urmărirea/verificarea execuţiei lucrărilor de urbanizare realizate de S.C. FIN.CO.GE.R.O. SPA. în zona Faleză Nord Mamaia, pentru care a încasat de la municipalitate suma de 200.000 de lei, oferta acestora fiind aleasă în detrimentul altor trei participanţi.

De asemenea, firma a mai câştigat contractul privind Servicii de supraveghere a lucrărilor de construcţii pentru „Cămin studenţesc pentru Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval (Cămin cu dotări multifuncţionale)", scos la licitaţie de către Universitatea Maritimă din Constanţa pentru care a încasat 115.000 lei, fără TVA.

Problemele primăriei cu italienii de la S.C. FIN.CO.GE.R.O. SPA au pornit de la momentul în care fostul primar Gheorghe Mihăieşi a concesionat două suprafeţe mari de teren către aceştia în zona Faleză Nord, în vederea amenajării la standarde occidentale a traseului de plajă. Recent, investitorul italian a declarat public că se vede în postura de a executa silit primăria pentru că nu i-a achitat factura aferentă efectuării lucrărilor de infrastructură în valoare de zece milioane de euro pe care aceştia le-au realizat în contul primăriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii