Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă aleşii locali cad la pace cu furnizorul de agent termic, Mangalia ar putea avea, începând de azi după-amiază, căldură

ro

06 Feb, 2012 00:00 1717 Marime text

cap_3.jpgSituaţia din Mangalia rămâne în atenţia autorităţilor centrale şi judeţene. După ce în cursul zilei de sâmbătă premierul Emil Boc a atras atenţia asupra faptului că, deşi a deblocat suma de 1,5 milioane de lei pentru furnizarea agentului termic, locuitorii municipiului Mangalia suferă în continuare de frig, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat, ieri, o şedinţă cu factorii decizionali în această speţă.

Astfel, la eveniment au luat parte viceprimarul localităţii, Constantin Filimon, directorul general din cadrul Primăriei Mangalia, Florea Popa, directorul general adjunct al societăţii Callatis Therm, Gabriela Grosu, dar şi consilierul local Paul Foleanu.

„Acela care a greşit merge la puşcărie!"

Pe toată durata evenimentului, discuţiile s-au derulat în contradictoriu, niciuna dintre părţile implicate, adică reprezentaţii Consiliului Local şi reprezentantul Callatis Therm, nefiind dispusă să cedeze.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a subliniat, în repetate rânduri, ideea potrivit căreia „blocajul din Primăria Mangalia se datorează fostei administraţii conduse de Tusac". În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu a avertizat: „Vreau rezolvarea situaţiei la Mangalia. Acela care a greşit merge la puşcărie!".

În acest context, s-a făcut public şi faptul că fostul primar incompatibil al Mangaliei, Claudiu Tusac, nu a făcut recurs în procesul cu furnizorul de agent termic Callatis Therm, astfel că societatea a câştigat, în instanţă, definitiv şi irevocabil. Aşa s-a ajuns ca, potrivit deciziilor instanţei, preţul de producţie al gigacaloriei să fie de 677 de lei.

„De mâine dimineaţă vom avea căldură"

Una dintre veştile bune pentru mangalioţi a fost aceea că, urmare a discuţiilor iniţiate de prefect, compania Rompetrol s-a arătat dispusă ca, din această dimineaţă, să înceapă în avans livrarea de combustibil către Callatis Therm, în contul întregii sume alocate de Guvern.

După ce reproşurile au curs şi de o parte şi de alta, viceprimarul Filimon contestând preţul obţinut de Callatis Therm în instanţă, susţinând că s-a ajuns la el fără consultarea prealabilă a Consiliului Local, prefectul Palaz a propus ca aleşii locali să se întrunească ieri după amiază, într-o şedinţă de îndată. Evenimentul urma să aibă loc la ora 18.00, iar lucrurile urmau să se deruleze în felul următor: CLM Mangalia să aprobe bugetul local pe 2012, dar şi preţul gigacaloriei, în conformitate cu deciziile judecătoreşti, dar doar dacă Callatis Therm va fi de acord cu o majorare a capitalului social, de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi.

Prefectul Palaz şi viceprimarul Filimon au făcut un apel către toţi consilierii locali pentru ca aceştia să dea dovadă de responsabilitate şi să participe la şedinţă, astfel încât oamenii să nu mai sufere în frig în case. „De mâine după amiază vom avea căldură", a apreciat Filimon, cu menţiunea că asta se va întâmpla doar dacă aleşii locali vor veni la şedinţă.

Prefectul Palaz i-a recomandat şi Gabrielei Grosu, reprezentantul Callatis Therm, să participe la eveniment, din moment ce consilierii doresc aprobarea proiectelor mai sus menţionate doar cu amendamentul majorării de capital social de către furnizor.

La ora închiderii ediţiei, şedinţa de îndată nu începuse.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii