Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul oraşului Cernavodă intră în reabilitare totală Cine modernizează centrul civic al oraşului?!

ro

05 Sep, 2011 00:00 1704 Marime text
Contractul în valoare de peste 3,6 milioane de lei fără TVA pentru „Reabilitarea centrului civic din Cernavodă", lucrare care va da o nouă faţă centrului oraşului condus de primarul Mariana Mircea, a fost câştigat de o firmă din capitală, Macrotech Business Group SRL. Surprinzător este faptul că societatea a fost singura care a participat la licitaţie şi, mai interesant, firma nu a mai câştigat până acum astfel de contracte de la autoritatea locală din Cernavodă.

Potrivit anunţului de atribuire nr. 141365/02.09.2011, centrul civic va fi reabilitat în perimetrul zona Primărie - Stadion şi străzile adiacente George Coşbuc, Ovidiu, Mihai Eminescu şi Crişan. Valoarea estimată totală pe care autoritatea contractantă era dispusă să o ofere pentru acest contract era de 3.623.192,1 lei fără TVA, însă contractul a fost predat pentru 3.614.253,85 lei. Societatea bucureşteană desemnată câştigătoare este administrată de Nicuşor Pluşărescu şi are un singur asociat, pe Daniel Piturlea.

La nivelul judeţului Constanţa, firma a mai câştigat doar în 2008 un contract privind achiziţia de containere, folosite în cadrul sistemului de gospodărire a deşeurilor în Medgidia.

În ceea ce priveşte lucrările care se vor derula în cadrul acestui proiect, pe lista lucrărilor apar activităţi privind decaparea întregii zone şi obţinerea unui amplasament continuu din punct de vedere al cotelor de nivel prin desfiinţarea bordurilor dintre zonele de trotuar şi cele rutiere, montarea de pavele pietonale şi auto, montarea de mobilier urban, refacerea instalaţiei de iluminat stradal şi amplasarea a trei fântâni arteziene. În plus, aviz conducătorilor auto care până acum circulau în această zonă, de la începerea lucrărilor aceştia nu vor mai avea acces în zonă, circulaţia urmând a fi preluată de străzile paralele cu axul Primărie - Stadion. Mobilierul urban propus pentru dotarea pietonalului este compus din bănci de exterior cu şi fără spătar, jardiniere, coşuri stradale, stâlpi de iluminat cu unul şi două braţe, stâlpi de restricţionare a accesului auto precum şi grătare din oţel pentru copaci, respectiv scurgerea apei pluviale. În proiect este inclusă şi realizarea a trei fântâni arteziene, dintre care una de mari dimensiuni, de 14 x 14 m, cu jocuri de lumini, fiind concepută a fi controlată de trei melodii, care va fi amplasată în faţa Primăriei. Celelalte două fântâni vor fi amplasate la mijlocul, respectiv capătul pietonalului şi vor avea dimensiunile de 8,6 x 2,2 m. Suprafaţa totală de amenajat în centrul civic este de 11.000 de metri pătraţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii