Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile la PDL, aşteptate cu suspect de multă nerăbdare Maria Stavrositu - „Organizaţia municipală, ţinută cu picioarele pe gât de unul dintre oamenii lui Mazăre"

ro

17 Sep, 2011 01:38 2017 Marime text
alegeri_municipiu_Maria_Stavrositu.jpgDupă nenumărate lupte care s-au dat atât în organizaţia municipală a PDL Constanţa, cât şi în cea judeţeană, se pare că a venit momentul ca lucrurile să se aşeze. Aceasta este speranţa pe care au declarat-o ieri, atât liderul PDL de la judeţ, Gigi Chiru, cât şi şefa interimară de la municipiu: unitate şi civilizaţie, fairplay şi fără injurii şi şantaj. Cel puţin la nivel declarativ şi în public.

La şedinţa de ieri, de la Casa de Cultură, unde s-au adunat aproximativ 200 de democrat-liberali vechi, dar şi noi membri veniţi în partid, parlamentari, şefi de instituţii deconcentrate sau consilieri judeţeni, şeful de la judeţ a făcut public anunţul potrivit căruia în curând vor avea loc alegeri la organizaţia municipală. Lucru deja ştiut prin surse de câteva zile, dar pe care democrat-liberalii au preferat să-l ţină la secret. „În această toamnă, vrem să întărim organizaţia municipală, să depăşim momentul de provizorat, să alegem prin vot democratic un preşedinte la PDL municipiu. Îndemn la civilizaţie la alegerile de la municipiu, să nu începem cu injurii, să existe fairplay. La sfârşit, cel mai bun câştigă. Indiferent cine va fi preşedinte, în spatele acestuia vor fi şefii de OSV-uri care se vor alinia şi îl vor ajuta, pentru că mai târziu, în 2012, trebuie să ne aliniem în spatele candidaţilor", le-a spus Gigi Chiru colegilor prezenţi în sală.

„Avem obligaţia să finalizăm conducerea municipală. Trebuie să obţinem rezultate ca să ne mulţumim pe noi, nu pe alţii", le-a spus deputatul Constantin Chirilă colegilor prezenţi. Şi Maria Stavrositu, şefa interimară de la municipiu, aleasă anul trecut la începutul lunii iunie, confirmată şi reconfirmată după scandaluri care s-au ţinut lanţ pe parcursul unui an de la momentul iunie 2010, a spus ieri că are toată deschiderea faţă de parteneriate şi colaborare, dar nu va fi deloc maleabilă cu orice tentativă de şantaj pe care ar putea unii să o pună la cale. „Trebuie să fim deschişi şi să învăţăm din greşelile din trecut. Organizaţia municipală a fost ţinută cu picioarele pe gât de unul dintre oamenii care erau mână în mână cu Mazăre. Trebuie să ne respectăm", le-a transmis şefa de la municipiu.

De altfel, Maria Stavrositu nu a vorbit nimic despre posibilitatea de a candida pentru ocuparea fotoliului de şef la municipiu. Data exactă a alegerilor va fi discutată în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL, care va avea loc abia săptămâna viitoare, însă zilele trecute deja au fost avansate datele de 8 sau 15 octombrie ca zile posibile de desfăşurare a acestor alegeri. Rămâne de văzut şi dacă biroul reunit al BPJ se va pune de acord cu una dintre aceste date.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii