Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul de Achiziţii al CJC, la judecată cu Nicuşor

ro

17 Jan, 2011 01:22 2358 Marime text
cap_1.jpgŞefa Serviciului de Achiziţii al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihaela Lungu, a dat în judecată atât instituţia din care face parte, cât şi pe şeful CJC, Nicuşor Constantinescu.

Mihaela Lungu se luptă în instanţă pentru recuperarea sporurilor ce i-au fost reţinute din salariu ca urmare a deciziei Curţii de Conturi prin care s-a stabilit că stimulentele acordate angajaţilor CJC în 2008 erau nelegale. Reamintim că, în urma unui control efectuat în toamna anului 2009 la instituţia judeţeană, reprezentanţii Curţii de Conturi au ajuns la concluzia că angajaţii CJC au beneficiat de sporuri şi alte drepturi acordate nelegal, a căror valoare totală se ridica la nu mai puţin de 4.517.191 de lei. În consecinţă, Curtea de Conturi a dispus recuperarea plăţilor considerate nelegale. Măsura returnării se referă la sumele provenite din sporul de confidenţialitate de 15% calculat la salariul de bază, indemnizaţia de dispozitiv în cuantum 25%, sporul de reprezentare de 20%, prima de vacanţă acordată personalului contractual, alocaţia de sărbători, transportul la şi de la locul de muncă şi norma de hrană. De precizat că în paralel se desfăşoară un alt proces prin care CJC, prin preşedintele Nicuşor Constantinescu, cere anularea deciziei Curţii de Conturi, acesta fiind înregistrat încă din 5.05.2010.

Tribunalul_Cta2.jpgRevenind la demersul în instanţă al şefei Serviciului de Achiziţii precizăm că dosarul nr. 13740/118/2010 a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 14.10.2010. De precizat că acţiunea iniţiată de Mihaela Lungu nu este singulară, alte trei colege adoptând aceeaşi cale de recuperare a sporurilor. Este vorba despre Daniela-Elena Dumitrescu, consilier în cadrul Serviciului Achiziţii, Ana-Mihaela Sita, inspector în cadrul aceleiaşi structuri şi Irina Rogoz, inspector.

Contactată telefonic, Mihaela Lungu ne-a declarat că majoritatea colegilor săi au înaintat acţiune în instanţă pentru recuperarea sporurilor imputate de Curtea de Conturi. Întrebată cât are de recuperat şi dacă este vorba despre o sumă substanţială, şefa de la Achiziţii a răspuns că nu ştie exact care este suma, dar că „şi dacă ar fi fost vorba despre 20 de milioane de lei vechi ar fi fost de recuperat". „Sunt nişte bani care ni s-au oprit deja din salariu, în condiţiile în care ni s-au tăiat şi 25%. În plus, aceste sporuri ne-au fost acordate în baza contractului colectiv de muncă, aprobat şi care nu a fost atacat de nimeni, nici măcar de prefect", a afirmat Mihaela Lungu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii