Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcolile se întrec în activităţi dedicate primăverii şi mamelor

ro

08 Mar, 2011 02:46 1440 Marime text
Primăvara începe cu o suită frumoasă de sărbători, pe care elevii de la malul mării ţin să le omagieze cât mai original şi mai frumos.

Poezii, cântece, dansuri, zâmbete şi multă voie bună găseşti la începutul primăverii în toate şcolile şi grădiniţele constănţene. Copiii, de la mic la mare, se implică în pregătirea seratelor, concertelor şi activităţilor dedicate sărbătorilor de 1 şi 8 martie.

Astfel, pe 4 martie, la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu" din Constanţa a avut loc activitatea „Târgul mărţişoarelor", din cadrul Proiectului extracurricular anual „Târgul prăjiturilor, bucuria copiilor", ediţia a IX-a, coordonată de profesorul Gabriela Hugeanu. În cadrul târgului, care a ajuns la cea de-a IX-a ediţie, este promovată cunoaşterea şi transmiterea tradiţiilor locale despre Lăsata Secului şi tradiţia mărţişorului. Elevii, profesorii şi părinţii au putut degusta delicioasele mărţişoare, plăcintele tradiţionale cu brânză şi s-au amuzat de obiceiul specific dobrogean, „bătutul halviţei", dar şi „bătutul oului" - tradiţie locală aromână. La târg au participat şi elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Remus Opreanu", dar şi de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 14. „Această activitate extraşcolară promovează cunoaşterea şi transmiterea tradiţiilor locale despre Lăsata secului, pentru intrarea în Postul Paştelui, şi tradiţia mărţişorului. Elevii, profesorii şi părinţii vor degusta «mărţişoarele dulci», plăcintele tradiţionale cu brânză şi se vor amuza privind obiceiul «bătutului halviţei», specific dobrogean, dar şi ,«bătutul oului», tradiţie locală aromână", a declarat profesorul organizator Gabriela Hugeanu.

Elevii de la Şcoala „Dimitrie Cantemir" au omagiat-o pe mama

Mama, fiinţa cea mai iubită, a fost omagiată vineri de către elevii Şcolii cu Clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir", printr-un mic spectacol.

Elevii claselor a IV-a, îndrumaţi de Marcela Tudor, Stela Mergeani, Ana-Maria Agapciuc şi Zoe Cucliciu, au recitat poezii închinate primăverii şi mamei, iar corul şcolii, dirijat de Adrian Hâsnă-Preda şi Aurora Bogdan, a interpretat o suită de melodii în limbile română şi franceză. Manifestările se încheie azi cu serbările dedicate mamelor elevilor claselor I, îndrumaţi de profesoara Claudia Cârstocea şi de institutorul Manuela Ilie, precum şi cu expoziţia Chipul mamei, organizată de clasele a II-a şi a III-a. Mama a fost omagiată ieri şi de elevii Şcolii cu clasele I-VIII „George Enescu" din Năvodari. Copiii au pus în scenă piese de teatru şi microrecitaluri de poezie, interpretare corală, folk şi pian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii