Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC RAJA SA trage un semnal de alarmă „Deşi preţul unui metru cub de apă este de 3 lei fără TVA, la unele asociaţii ajunge la 10 lei/mc"

ro

27 Oct, 2011 01:00 3957 Marime text
RAJA_-_sediu_raja.jpgUnii preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari afişează tarife de 10 lei/mc la apa furnizată de SC RAJA SA, motiv pentru care reprezentanţii operatorului de apă trag un semnal de alarmă

În ultima perioadă, pe adresa societăţii RAJA SA Constanţa au ajuns mai multe sesizări de la utilizatorii din cadrul asociaţiilor de proprietari de la nivelul municipiului Constanţa. Reclamaţiile vizează tarifele la apa potabilă afişate de unii administratori ai asociaţiilor. În unele cazuri, preţurile ajung şi la 10 lei/mc, ceea ce demonstrează practicile abuzive ale unor administratori inconştienţi. În aceste condiţii, reprezentanţii SC RAJA SA trag un semnal de alarmă către toţi proprietarii de apartamente de la nivelul asociaţiilor, care trebuie să înţeleagă necesitatea verificării listelor de plată cu tarifele afişate, liste care uneori pot ascunde interesele financiare ale unor administratori. „Suntem sideraţi de aceste tarife, mai ales în contextul în care SC RAJA SA a practicat o politică tarifară socială, conştientă de faptul că apa este un bun indispensabil, fără de care nu se poate trăi şi de care orice om are nevoie. De fapt, toate activităţile RAJA Constanţa sunt concentrate pe asigurarea unor servicii de calitate la preţuri rezonabile. În comparaţie cu alte companii care asigură alimentarea abonaţilor din sursele de suprafaţă, din punct de vedere geografic, operatorul RAJA SA este dezavantajat, deoarece majoritatea surselor de apă folosite sunt la adâncimi cuprinse între 120 şi 700 de metri, fapt care presupune cheltuieli substanţiale cu energia electrică şi nu numai. În aceste condiţii, energia electrică reprezintă un factor determinant în preţul de cost al apei. Cele peste 400 de puţuri/foraje de extragere a apei de subteran amplasate pe cele 91 de surse, funcţionează cu pompe electrice mari consumatoare de energie", a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Tot prin intermediul energiei, operatorul aduce apa la robinetele consumatorilor, chiar şi la etajul 10, prin reţeaua de hidrofoare, pentru cele peste 2.100 de asociaţii de proprietari din cele cinci judeţe în care RAJA operează. Din 2003, preţul la energia electrică s-a triplat. „În aceste condiţii, SC RAJA SA Constanţa ar fi putut în mod justificat să mărească preţul la apa potabilă. Cu toate acestea, tarifele au fost menţinute la un nivel rezonabil, înscriindu-se în politica societăţii RAJA de a oferi apă de calitate la un preţ în limitele de suportabilitate pentru populaţie", a mai precizat Irina Oprea. La ora actuală, tariful de 3 lei (fără TVA)/metru cub (1.000 litri), situează operatorul SC RAJA SA pe locul 8 în clasamentul tarifelor la nivel naţional, între cei aproximativ 20 de operatori mari din ţară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii