Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevii de la Liceul de Informatică au obţinut aur la un concurs internaţional (galerie foto)

ro

03 May, 2012 02:05 2796 Marime text
liceu_informatica.jpgÎn perioada 27 - 29 aprilie, la Tbilisi, Georgia, s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a concursului internaţional de proiecte informatice pentru tinerii inventatori IYIPO (International Young Inventors Project Olympiad), competiţie la care au fost înscrise proiecte din 28 de ţări.

Cel mai bun proiect premiat la această competiţie a fost „Nutrition assistant", realizat de elevii Liceului Internaţional de Informatică. Echipa elevilor constănţeni a fost compusă din: Diner Ismail - clasa a XII-a, Răzvan Codreanu, Vlad Urziceanu şi Ştefan Pădurariu - clasa a XI-a, pregătiţi de prof. Ali Cabas. Echipa de inventatori a liceului constănţean s-a întors acasă cu medalie de aur la categoria la care a participat - Tehnologia Informaticii, precum şi cu premiul I absolut, ca cel mai bun proiect medaliat cu aur din concurs. Proiectul este constituit dintr-un website şi o aplicaţie android pentru telefon mobil, iar aceste două programe, lucrând împreună, oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă, asigurându-i accesul la informaţii despre nutriţie şi sănătate. „Asistentul nutriţional" propune numeroase aplicaţii, precum reţetele sănătoase, comunicarea instant cu un expert în domeniu, adresa celor mai apropiate restaurante, scanarea codului de bare al produsului achiziţionat asociată cu afişarea de informaţii despre acesta, propunerea de sfaturi personalizate în funcţie de preferinţele utilizatorului şi chiar jocuri interactive pe telefonul mobil. Elevii, care au lucrat la acest proiect de la începutul anului şcolar, vor mai participa şi la Concursul Internaţional de Proiecte Informatice InfoMatrix, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 3 - 7 mai. Concursul, organizat de Instituţiile de Învăţământ Lumina în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, se află la cea de-a 10-a ediţie. În finala din acest an vor participa 120 de proiecte selectate din peste 2000 de aplicaţii, din 35 de ţări. „Elevii s-au arătat foarte încântaţi de participarea la acest concurs, de faptul că au putut să-şi facă foarte mulţi prieteni din diferite ţări, dar şi de faptul că au fost vizitaţi şi apreciaţi de Excelenţa sa Dumitru Badea, ambasadorul României în Georgia. De asemenea, ei au fost premiaţi şi felicitaţi de prima doamnă a Georgiei, Sandra Roelofs Saakasvili", a declarat consilierul de imagine al Liceului Internaţional de Informatică, Ioana Stochiţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii