Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au aprobat hotararile privind realizarea de locuinte la Topraisar si Negru Voda

ro

24 Jul, 2010 00:00 1402 Marime text
gheorghe_stelian_-_topraisar.jpg

ÎnMonitorul Oficial al României din 22 iulie a fost publicată hotărârea nr. 647 din 7 iulie, referitoare la aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi a indicatorilor tehnico-economici din cadrul Programului pentru persoane cu dizabilităţi din patru judeţe, printre care şi Constanţa.

Potrivit anexei 1 din hotărâre, de pe lista celor cinci obiective de investiţii face parte şi proiectul referitor la construirea unui complex de locuinţe protejate de tip familial pentru persoane cu dizabilităţi în comuna Topraisar şi în Negru Vodă. Beneficiarul proiectului este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. 
Potrivit hotărârii, la Topraisar ar urma să se realizeze un complex de patru locuinţe protejate de tip familial, iar la Negru Vodă unul de şase locuinţe.

După cum ne-a declarat directorul DGASPC, Petre Dinică, cele două proiecte pentru realizarea celor două complexe de locuinţe au fost depuse în urmă cu trei ani. „Aceste locuinţe vor fi precum cele din Cumpăna. Era nevoie de un astfel de proiect şi mă bucur că după atâta timp s-au aprobat. Beneficiarii vor fi persoane cu dizabilităţi pe care le avem evidenţă la Techirghiol“, a precizat Dinică.

Acesta a mai adăugat că cele zece locuinţe vor avea câte şase locuri, iar după această etapă urmează să se semneze contractul de finanţare, urmat de procedura de achiziţie a proiectării.
Cât priveşte personalul care ar urma să fie angajat la cele două complexe de locuinţe, directorul DGASPC a declarat că angajaţii vor fi probabil dintre cei care vor părăsi direcţia în urma disponibilizărilor, dar nu este exclus să fie şi dintre locuitorii de pe raza comunei, respectiv oraşului.

Contactat telefonic, primarul din Topraisar, Gheorghe Stelian, ne-a declarat că proiectul care urmează a se realiza în comună vine ca un suflu necesar localităţii, cu atât mai mult cu cât se vor crea şi câteva locuri de muncă: „Noi le-am dat un teren în folosinţă celor de la DGASPC. Ce am avut în plan pentru acest proiect a fost să se dezvolte zona şi să se creeze şi câteva locuri de muncă. Este binevenită investiţia la noi în comună“, susţine primarul Gheorghe Stelian.     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii