Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dus visul primarului Adio Pasarela din Mamaia

ro

16 Jan, 2010 02:32 3184 Marime text
cap_1.jpgChiar dacă în această vară ar fi trebuit să avem în Mamaia cea mai modernă pasarelă - ponton de pe litoralul Mării Negre - se pare că visul edilului constănţean Radu Mazăre, ca turiştii care vin pe litoral să facă croaziere pe litoral dar şi în Deltă este departe de a mai deveni vreodată realitate. Pentru că anul trecut nu s-a început executarea lucrărilor, banii alocaţi de la Ministerul Turismului s-au pierdut.

Firmelor apropiate administraţiei locale care nu se vor mai înfrupta în acest an din banii bugetului local prin contractele pe care de regulă le puneau în aplicare, li se alătură şi SC Petroconst SRL, care pare să fi pierdut cele aproape cinci milioane de lei alocate în urma unei licitaţii pentru „execuţia lucrărilor de construcţii aferente obiectivului de investiţii Pasarela Mamaia, inclusiv serviciul de proiectare PAC, PT+CS+DDE".

În ciuda faptului că anul trecut, Ministerul Turismului alocase pentru realizarea obiectivului de investiţii 4.64 de milioane de lei, parlamentarii fiind într-un final de acord cu trecerea în administrarea Consiliului Local Constanţa a terenului de 2.129 metri pătraţi din staţiunea Mamaia, în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române - Direcţia Dobrogea - Litoral, anul acesta, toţi cei care vor veni pe litoral nu se vor putea bucura de nimic din ceea ce edilul promitea vara trecută.

Ceea ce a îngreunat rezolvarea situaţiei pare să fie, potrivit celor declarate de şefa Direcţiei de Protecţia Mediului şi Dezvoltare Durabilă, Octavia Bardaş, un aviz care ar fi trebuit să fie primit de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa încă de anul trecut. „La dezbaterea de mediu care a avut loc la sfârşitul anului trecut un reprezentant al ONG-ului Mare Nostrum a propus să fie solicitat şi un aviz de mediu de la Autoritatea Navală Română pentru realizarea obiectivului. Noi am solicitat, am primit răspuns favorabil pe care l-am trimis la APM Constanţa de la care, nici până în ziua de azi, nu am primit un răspuns pentru a merge mai departe cu proiectul", a mai completat Bardaş. Şefa direcţiei din Primărie a susţinut că în aceste zile va trimite din nou o notificare în sensul elaborării răspunsului de către inspectorii de la APM într-un timp cât mai scurt. În acest context, Octavia Bardaş ne-a declarat că, date fiind actualele condiţii este foarte posibil ca în 2010, să nu mai fie alocaţi bani pentru realizarea obiectivului. Ceea ce s-a întâmplat de fapt, pentru că bugetul de stat nu a prevăzut în acest an pentru Constanţa sumele necesare în vederea construirii pasarelei.

„Ne mai trebuie date de la ANPM"

Cât priveşte poziţia şefului APM Constanţa, Senol Zevri, referitor la această problemă, acesta ne-a declarat că lipsa unui răspuns nu depinde de cei de la Constanţa şi nici de el, ci de faptul că trebuie să mai primească câteva lămuriri în legătură cu proiectul de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. „Cererea se analizează încă şi le vom trimite celor de la Primărie un răspuns în scurt timp", a mai precizat Zevri.

Aproape cinci milioane lei, pe apa Sâmbetei

Proiectul pentru realizarea pontonului de agrement din staţiunea Mamaia ar trebui să se realizeze în dreptul Hotelului Victoria, apreciat de către elaboratorii studiului, drept punctul zero al staţiunii. Nu este de trecut cu vederea faptul că, în zona hotelului se află şi Hotelul Flora, la care este acţionar, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi primarul Radu Mazăre.

Anunţul de atribuire a contractului pentru „execuţia lucrărilor de construcţii aferente obiectivului de investiţii Pasarela Mamaia, inclusiv serviciul de proiectare PAC, PT+CS+DDE" a fost publicat la câteva luni după ce a fost atribuit, societatea care se va ocupa de finalizarea obiectivului, SC Petroconst SRL, este una dintre firmele care au câştigat mai multe licitaţii asemănătoare de la administraţia locală sau judeţeană.

Astfel, potrivit anunţului de atribuire numărul 70520 din 21.10.2009, societăţii SC Petroconst SRL i-a fost încredinţat contractul nr. 135765, pentru suma de 3.860.219 lei fără TVA, cu câteva sute de mii mai puţin faţă de valoarea estimată a contractului, 4.245.640 de lei, fără TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 16 Jan, 2010 23:03 MINISTERUL TURISMULUI va construi viitorul "MICUL REGAT" de pe tarmul MARII NEGRE romanesc.