Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania a pierdut 14 milioane de euro din fonduri SAPARD

ro

26 Jun, 2009 21:01 1125 Marime text

sapard.jpgGheorghiţă Corbu, fost director SAPARD, susţine că „cele 13,9 milioane de euro se află în diverse faze de recuperare".

Corbu a declarat pentru HotNews.ro că neregulile care au condus la sistarea celor 14 milioane euro din programul SAPARD au ţinut de diferite conflicte de interese, nereguli în procedurile de achiziţii. Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, a afirmat că suma a scăzut de la 21 de milioane de euro, cât erau „corecţiile financiare" propuse iniţial la Bruxelles.
„Într-adevăr, în acea perioadă au fost constatate diferite probleme: conflicte de interese, nereguli în procedurile de achiziţii. Pentru cele 13,9 milioane de euro s-au constituit debite şi sunt în diverse faze de recuperare. Bugetul de stat nu va fi afectat", a declarat Gheorghiţă Corbu.
În afară de cele 13,9 milioane de euro, mai sunt încă în discuţie aproximativ 200 milioane de euro pentru care Comisia Europeană nu a luat încă o decizie, solicitând documente suplimentare autorităţilor de la Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii