Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a primit premiul Globul Albastru

ro

28 Oct, 2010 00:00 1367 Marime text
delta_-_delta_dunarii.jpgAflată la Nagoya, în Japonia, la cea de-a X-a reuniune a Conferinţei Părţilor la Convenţia privind Diversitatea Biologică, delegaţia României a primit Globul Albastru pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Cu această ocazie u fost remarcate eforturile de protecţie şi conservare a acestui sit Ramsar, care face parte din Patrimoniul Mondial Cultural. Delegaţia României a fost formată din reprezetanţii Ministerul Mediului şi Pădurilor, secretarul de stat Cristian Apostol şi Nela Miaută de la Direcţia Biodiversităţi.

La reuniune participă 193 de state, organizaţii internaţionale, instituţii şi ONG-uri care activează în domeniul protecţiei naturii. În cadrul acestui eveniment, Chris Rostron, preşedintele Reţelei Mondiale a Zonelor Umede, a decernat câteva premii: Globul Albastru, pentru cele mai bune practici de management a zonelor umede, Globul Verde - pentru cele mai bune activităţi de reconstrucţie ecologică şi Globul Gri, pentru zonele umede ameninţate de poluare, în care nu se efectuează suficiente activităţi de protecţie şi conservare a biodiversităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii