Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Apa este viata!" a ajuns la final

ro

26 Jun, 2010 03:10 2495 Marime text
cap_5.jpgIeri, la sediul SC RAJA SA a fost programată festivitatea de încheiere a proiectul „Apa este viaţă!", care s-a desfăşurat pe durata semestrului II al anului şcolar. Au răspuns invitaţiei celor de la Asociaţia Dobrogeană „Grigore Sălceanu" directorii unităţilor de învăţământ implicate, precum şi coordonatorii de proiecte. Toţi participanţii au fost menţionaţi, s-au premiat toate proiectele, urmând ca în timpul vacanţei de vară să se realizeze şi o broşură cu cele mai interesante proiecte realizate.

Elevii din cele 22 de unităţi de învăţământ implicate în proiectul „Apa este viaţă!" au realizat prezentări ample legate de istoria epurării apei; rolul apei pentru menţinerea unui mediu sănătos; s-a monitorizat consumul de apă atât în şcoli, dar şi cel propriu, al fiecărui elev participant la proiect. Deosebit de interesante au fost lucrările de artă prezentate în cadrul proiectului, toate având drept temă comună apa, dar şi creaţiile elevilor, atât în poezie, cât şi în grafică ori pictură, toate având aceeaşi temă.

raja_3.jpgMulţi dintre elevii implicaţi au efectuat, pe parcursul semestrului II, vizite la staţiile de epurare din judeţ, care au drept scop documentarea pentru realizarea propriilor lor modele de staţii. Unii s-au folosit numai de materiale reciclabile în realizarea machetelor, alţii au apelat la tehnici complicate şi şi-au imaginat propriul lor concept de curăţare a apelor uzate.

La începutul anului, şcolile din tot judeţul primeau provocarea unui nou proiect, menit să trezească interesul cât mai multor elevi. „Apa este viaţă!" a pornit de la iniţiativa Asociaţiei Dobrogene „Grigore Sălceanu", care, cu spriijinul SC RAJA SA şi al Inspectoratului Şcolar General, a realizat proiectul, pornind de la obiectivul generic al educării comunităţii locale, în special a copiilor, în spiritul conservării şi protecţiei resurselor de apă, a colaborării, spijinului reciproc şi a respectului faţă de resursele mediului înconjurător.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii