Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Murfatlar, preocupată de soarta femeilor şi a tinerilor din familii sărace

ro

26 Sep, 2011 01:00 1532 Marime text
murfatlar.jpg„Îmbunătăţirea accesului grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii" şi „Promovarea egalităţii de şanse şi de gen în ocupare şi în societate" sunt două proiecte pe care Primăria Murfatlar le va implementa alături de trei parteneri

Primăria Murfatlar, în parteneriat cu Municipiul Bucureşti, sectorul IV, cu Primăria municipiului Curtea de Argeş şi cu Asociaţia A.Vo.G din Italia, a demarat, la sfârşitul săptămânii trecute, două proiecte: „Îmbunătăţirea accesului grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii" şi „Promovarea egalităţii de şanse şi de gen în ocupare şi în societate", cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investeşte în oameni". Printre cei care au participat la evenimentul de lansare a celor două proiecte s-a numărat şi deputatul PDL, Constantin Chirilă. Proiectul „Promovarea egalităţii de şanse şi de gen în ocupare şi în societate" se înscrie în aceeaşi direcţie de combatere a discriminărilor şi de promovare a drepturilor femeilor. Proiectul va contribui la atingerea obiectivelor Strategiei Europene de Ocupare, cu privire la accesul femeilor pe piaţa muncii, centralizându-se pe investiţia în capital uman prin intermediul formării profesionale şi prin îmbunătăţirea abilităţilor. Grupul ţintă al proiectului este format din 540 de femei, 20 de manageri ai autorităţilor publice locale şi centrale, 380 de angajaţi ai personalului din autorităţile publice locale şi centrale, 400 de angajaţi din personalul partenerilor sociali. „Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în societatea românească, încurajarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii pentru femei, prin creşterea competitivităţii şi accesul acestora pe piaţa muncii. De asemenea, proiectul urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii partenerilor naţionali din cadrul proiectului de a facilita integrarea femeilor pe piaţa muncii şi de a promova egalitatea de şanse şi gen", a explicat Gheorghe Cojocaru, primarul localităţii Murfatlar. Printre rezultatele aşteptate menţionăm: organizarea campaniilor de informare în ceea ce priveşte promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii, crearea unei structuri permanente pentru promovarea egalităţii de şanse şi pentru dezvoltarea profesională a femeilor, crearea a două reţele regionale de sprijin, sub forma comunităţilor de practică, organizarea a două schimburi transnaţionale de experienţă între personalul administraţiilor publice locale româneşti şi italiene.

Tinerii din sistemul instituţionalizat, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă

Cel de-al doilea program - „Îmbunătăţirea accesului grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii" se va desfăşura în trei regiuni de dezvoltare ale ţării: Bucureşti - Ilfov, Sud - Est şi Sud - Muntenia, luând în considerare priorităţile de dezvoltare identificate în cadrul fiecărui Plan de Acţiune pentru Ocupare şi Incluziune Socială. Grupul ţintă este format din: 200 de tineri peste 18 ani, care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, 600 de membrii ai familiilor sărace, 10 persoane din cadrul Centrului de Incluziune Socială. Proiectul răspunde nevoilor de creştere a ratei de ocupare, obiectiv fixat în cadrul Strategiei Europene de Ocupare, dar şi liniilor directoare integrate pentru creştere economică şi ocupare prin calificarea şi susţinerea grupurilor vulnerabile în integrarea pe piaţa muncii. Un alt obiectiv al acestui proiect este facilitarea accesului la ocuparea persoanelor care aparţin grupurilor vulnerabile, în scopul evitării marginalizării, discriminării şi riscului de sărăcie, prin implementarea de planuri individualizate de formare profesională pentru dezvoltarea aptitudinilor şi a calificărilor de bază ale acestora. Printre rezultatele aşteptare enumerăm: crearea unei pagini web a proiectului, care va fi mereu actualizată, organizarea campaniilor de informare şi promovare îndreptate spre angajatori, comunităţi locale şi factori de decizie pentru integrarea şi combaterea discriminării la locul de muncă a persoanelor care aparţin familiilor sărace, înfiinţarea unui Centru de Incluziune Socială, servicii de consiliere psihologică şi profesională individuală, precum şi organizarea a cinci sesiuni de informare cu posibili angajatori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii