Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria are nevoie de bani pentru finalizarea locuintelor sociale din Eforie Sud

ro

02 Oct, 2009 03:01 2034 Marime text

eforie_primar_ovidiu_brailoiu.jpgAutoritatea locală are nevoie de fonduri pentru definitivarea celor 130 de locuinţe sociale pe care le-a ridicat lângă fosta fabrică de gheaţă din Eforie Sud.

Primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, ne-a declarat că pentru definitivarea locuinţelor mai are nevoie de patru miliarde de lei vechi, în scopul realizării reţelei de alimentare cu energie electrică. Edilul speră că va beneficia de sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa, astfel încât locuinţele să poată fi date în folosinţă până la sfârşitul anului. „Dacă vom avea banii necesari pentru reţeaua electrică, adică şi pentru postul de transformare, am putea să repartizăm locuinţele chiar în luna noiembrie", a afirmat primarul Ovidiu Brăiloiu. Locuinţele sociale sunt destinate locuitorilor oraşului cu o situaţie specială, prioritate având cei care au fost evacuaţi din case.

În prezent, Primăria Eforie mai construieşte alte două blocuri de locuinţe sociale. Este vorba despre două imobile în regim P+8, cu 124 de apartamente în total. Aceste locuinţe sunt situate în Eforie Sud, între lac şi mare. Primarul Ovidiu Brăiloiu a precizat că în prima etapă se construiesc două blocuri, urmând ca ulterior să fie ridicate alte două, cu încă 124 de apartamente. Potrivit edilului din Eforie, în repartizarea acestor locuinţe sociale nu se va ţine cont de limită de vârstă. Construcţia acestor locuinţe a fost demarată la începutul lunii septembrie. Complexul este situat la 300 de metri de malul mării şi beneficiază de finanţare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în valoare totală de 200 de miliarde de lei. Suprafaţă pe care se va construi este de 8.000 de metri pătraţi. Este vorba despre un teren aflat în domeniul privat al oraşului Eforie, pe bulevardul Soarelui.

Concret, pentru prima etapă a proiectului, sunt programate să fie construite 36 de garsoniere, 72 de apartamente de două camere şi 16 apartamente de trei camere. Până în prezent, la primărie au fost depuse aproximativ 500 de cereri, cărora li se adaugă alţi 120 de solicitanţi care au rămas după ce locuinţele tip ANL au fost epuizate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii