Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria are dig mobil

ro

07 Dec, 2009 02:24 2445 Marime text
digmobil.jpgÎn prag de sărbători, municipalitatea constănţeană şi-a luat un dig gonflabil pentru a preveni eventualele inundaţii.

După ce la începutul lunii octombrie, municipalitatea chema firmele specializate în confecţionarea unui dig împotriva inundaţiilor, împărţit în 100 de metri liniari, să-şi depună ofertele, în urmă cu câteva zile, contractul a fost predat pentru 92 125 de lei unei societăţi constănţene, SC Branic SRL. Societatea are ca obiect de activitate „salubritate, depoluare şi activităţi similare".

Potrivit anunţului de atribuire numărul 95533 din 2 decembrie, autoritatea contractantă, în speţă Primăria, este posesoarea unui dig de protecţie inedit format din patru secţiuni cu lungimea de 12,5 metri, două cu lungimea de 14 metri şi două secţiuni de 11 metri.

După cum arată documentaţia de atribuire a contractului, firma desemnată câştigătoare trebuie să livreze produsul în 20 de zile de la predarea contractului. Asta înseamnă că în preajma Crăciunului, când de fapt autorităţile ar trebui să se pregătească pentru deszăpezire - în cazul în care vom avea zăpadă - ei vor intra în posesia unui dig împotriva eventualelor inundaţii.

În urmă cu câteva săptămâni, când am vrut să aflăm mai multe detalii legate de această nouă achiziţie, şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei, Ştefan Taran, a refuzat să ne ofere vreo informaţie. Însă dintr-o altă sursă, la fel de oficială, din cadrul Primăriei, am aflat că respectivul dig ar putea fi folosit pe mai multe străzi din KM 4-5 - Pandurului, Speranţei, Liliacului, în KM 5 - pe străzile Vârful cu Dor, Şoseaua din Viile Noi, în Palas - pe străzile Ialomiţei, Trotuş, Sasu Abrud, intrarea Retezat. De asemenea, de pe harta zonelor predispuse inundaţiilor mai fac parte şi I.C. Brătianu, zona Delfinariu, Dacia, intersecţia Alexandru Lăpuşneanu cu Soveja şi Tomis cu Soveja, dar şi cu Primăverii.

Cât despre locul unde ar putea fi amplasat digul mobil, în cazul în care în mai multe zone din cele amintite mai sus s-ar produce dezastre naturale, am fost informaţi că acesta va fi amplasat în zona care ar putea fi afectată cel mai mult. Se pare că există un raport unde este specificat care sunt zonele de urgenţă I. Cu alte cuvinte, digul mobil ar putea fi de folos doar unei anumite comunităţi din municipiu, celelalte rămânând, ca şi până acum, în pericol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zoly 07 Dec, 2009 12:20 6 digur care de fapt sunt niste saltele pneumatice mai mari pai daca la practic o saltea de circa 2 mettri costa un milion vechi inseamna ca una de a lui taran ar trebui sa coste cam sapte milioane vechi ,atunci cu naibi a dat TARAN aproape un miliard pe toate .VERIFICATI FRATILOR CAT COSTA IN REALITATE UN ASA ZIS DIG si osa va cruciti UITE ASA A FACUT AVERE DE TE SPERII TOV> TARAN Dle MAZARE nu vezi ce se intampla sub ochi dumitale sau ai si dumneata parte