Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 15 mai se da in functiune statia de sortare deseuri de la Cumpana (galerie foto)

ro

01 Apr, 2010 03:23 1520 Marime text
cumpana.jpgAutorităţile locale din Cumpăna au prezentat ieri, ultimele detalii dar şi lucrările care mai trebuie efectuate în perioada rămasă până la deschiderea oficială a staţiei de sortare deşeuri. De asemenea, au fost prezentate şi cele două autogunoiere care vor colecta gunoiul selectiv de la cele 37 de platforme din comună.

Procedura de achiziţionare a celor două autogunoiere a fost reluată după ce firma care iniţial câştigase licitaţia de furnizare a utilajelor a predat autorităţilor locale maşini neconforme cu datele caietului de sarcini. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat atunci că firma desemnată să furnizeze cele două autocompactoare nu a respectat oferta înaintată conform caietului de sarcini şi, drept urmare, contractul a fost reziliat. Mai exact, potrivit primarului, societatea a adus o autocompactoare cu o capacitate de 13,73 metri cubi, în loc de una de 18 metri cubi, iar cealaltă autoutilitară avea un singur loc în cabină şi nu două, aşa cum se solicitase iniţial în caietul de sarcini. SC Autorenco SA din Constanţa a fost declarată câştigătoare, în urma celei de-a doua licitaţii, pentru cele două utilaje achitându-se 717.348,50 lei, fără TVA.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a declarat ieri, că proiectul este aproape de finalizare, singurele lucruri care au mai rămas de făcut sunt amplasarea containerelor pe cele 37 de platforme, stabilirea traseelor pe care vor merge utilajele dar şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare a staţiei de sortare a deşeurilor aflate la marginea comunei, aflată în stadiul final: „Amplasarea staţiei la distanţă de comună nu face decât să ne determine să realizăm şi infrastructura în zonă şi sper să găsim şi resursele financiare necesare pentru a aduce şi gazele acolo".

Se încearcă obţinerea finanţării pentru o staţie de compost

Banii care vor fi strânşi din comercializarea deşeurilor colectate selectiv vor fi folosiţi pentru întreţinerea staţiei de sortare. „Se vor crea 18 noi locuri de muncă, şase vor fi muncitor calificaţi, iar restul necalificaţi, proveniţi de la legea 76", a precizat Marian Iutu, şeful serviciului Tehnic -Achiziţii - Investiţii din cadrul Primăriei Cumpăna.

Mariana Gâju a mai precizat că serviciul de implementare din cadrul primăriei lucrează acum la elaborarea dosarului pentru obţinerea finanţării în vederea construirii unei staţii de compost. „Ca investiţia pe care o finalizăm la mijlocul lunii mai să fie completă, trebuie să realizăm şi această staţie de compost. Sper să obţinem finanţare şi pentru acest proiect".

Termenul limită de finalizare a proiectului este 15 mai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii