Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor a amanat finantarea portului Topalu

ro

19 Dec, 2009 02:58 976 Marime text
Din lista celor 41 de proiecte aflate pe ordinea de zi şi cea suplimentară, a şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri, au fost retrase două proiecte. Primul dintre ele vizează alocarea unei sume Consiliului Local Topalu în vederea susţinerii realizării Portului Turistic de Agrement Capidava, iar cel de-al doilea la constituirea unui fond special de garantare şi cofinanţare a proiectelor din fondurile Uniunii Europene, din judeţul Constanţa.

Chiar dacă este în faza de finalizare, aleşii judeţeni au decis ieri să nu aloce banii necesari pentru accesarea fondurilor necesare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului". Motivul? Rămas necunoscut, pentru că nici la momentul în care a anunţat că retrage punctul nr. 8 de pe ordinea de zi, dar nici la finalul şedinţei, preşedintele CJC nu a catadicsit să ofere vreo explicaţie.

Prin respectiva hotărâre, Consiliul Judeţean s-ar fi angajat să asigure 30% din totalul cheltuielilor eligibile. Mai exact, CJC urma să contribuie la finanţarea proiectului cu aproximativ 46.000 mii lei, adică 460 miliarde de lei vechi.

Cât despre celălalt proiect, detaliile acestuia nu figurau nici pe site-ul instituţiei dar nici pe CD-ul pe care autoritatea judeţeană l-au distribuit consilierilor judeţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii