Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircistul Radu Mihai Popescu va participa la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Europene

ro

16 Mar, 2011 02:36 2828 Marime text
cap_7.jpgConstanţa se poate mândri cu cel mai bun elev din lume la fizică, biologie şi chimie. Radu Mihai Popescu, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, va reprezenta România la Olimpiada de Ştiinţe Europene, care va avea loc anul acesta la Praga

Radu Mihai Popescu, Elevul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân care în anul 2009 a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată la Baku, în Azerbaidjan, va reprezenta anul acesta România, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Europene. „În luna februarie, a avut loc o preselecţie: primii patru finalişti de la fazele naţionale ale Olimpiadelor de fizică, biologie şi chimie au avut un test fulger, în urma căruia din cei 12 elevi, şase s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Europene, care va avea loc în perioada 10 - 16 aprilie la Praga, Cehia", ne-a povestit Radu. Băiatul care este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân lucrează, în prezent, la un proiect NASA. „Este un concurs organizat în fiecare an de celebra agenţie care se ocupă de programul spaţial al SUA. Proiectul meu se numeşte Durian. Este vorba despre o staţie spaţială, pe care am proiectat-o pentru 60.000 de persoane, care vor locui pe ea, şi pentru 300 de turişti. La acest concurs s-au înscris 300 de participanţi", ne-a mai povestit Radu Mihai. Performanţele micului geniu de la Colegiul Mircea cel Bătrân nu se termină aici. Radu s-a clasat pe locul II la faza Naţională a Olimpiadei de Fizică şi a participat la Olimpiada Naţională de Matematică. Chiar dacă Radu dedică mai mult de jumătate de zi şcolii şi preocupărilor sale pentru ştiinţe, adolescentul îşi face timp şi pentru prieteni. „Am o viaţă normală, ca fiecare copil de seama mea. Am timp să învăţ, dar şi să ies la o plimbare cu prietenii. Acum îmi doresc să învăţ mai multă informatică", ne-a mai dezvăluit Radu Mihai Popescu. La rândul său, Vasile Nicoară, directorul unităţii de învăţământ, a ţinut să precizeze că o parte din performanţele elevilor se datorează cadrelor didactice, care „le îndrumă şi călăuzesc paşii spre lumea ştiinţei".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vox Dei 16 Mar, 2011 11:48 Sincere felicitari lui Radu si domnilor profesori ! Sunt f. curios ce fac reprezentatntii statului pt ca acest tanar sa nu plece din tara dupa terminarea studiilor ! Ce granturi ii va acorda Dl Funeriu ??? Stiu ca bat campii cu grant-ul dar imi place sa sper !
  • ROMANA 16 Mar, 2011 10:09 pacat de copiii astia valorosi si deosebiti ca nu ai nicio sansa in tara asta condusa de lichele mafiote si securiste.tara frumoasa si bogata jumulita de toti mafiotii intyerni si externi !!! pacat,ca oamenii de valoare au parasit Romania !vom ramane cu toate lichelele pe care le vom tine noi in carca si din cauza carora vom platii datorii marii inca 10 generatii de acum incolo !!!!