Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, la vanatoare cu Mitrea si cu patronul de la Search Corporation

ro

25 Jan, 2010 03:11 4109 Marime text

vanat_maz.jpgJurnalista Adriana Duţulescu a anunţat pe blog-ul său (www.realitateamea.ro) că filiala Constanţa a PSD-ului nu a participat la întâlnirea aranjată de Mircea Geoană în Poiana Braşov pentru că liderii ei, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au vânat în Deltă.

„N-a răspuns la strigarea lui Geoană nici filiala Constanta. Nicuşor Constantinescu a informat «la centru» că avea programată pentru week-end o vânătoare de la care nu poate lipsi. A uitat însă să menţioneze că urma să meargă la vânătoare cu duşmanul de moarte (politică, desigur) al lui Geoană, Miron Mitrea. Un om de afaceri, tovarăş vechi al lui Mitrea, Michael Stanciu, a cerut autorizaţie de vânătoare la Chilia, în Deltă, pentru el, Mitrea, Nicuşor Constantinescu şi Mazăre", notează jurnalista pe www.realitateamea.ro. Michael Stanciu nu este doar un apropiat al lui Miron Mitrea, ci şi fericitul câştigător, prin firma pe care o conduce, Search Corporation, al mai multor licitaţii în perimetrul geografic condus de echipa Mazăre-Constantinescu. Spre exemplu, Search Corporation a proiectat reabilitarea drumului Nazarcea - Ovidiu, pe banii Consiliului Judeţean condus de Nicuşor Constantinescu. Ba chiar, Search a sărit în licitaţie cu un preţ de dumping: dacă pentru întocmirea proiectului tehnic şi elaborarea detaliilor de execuţie în vederea reabilitării şi modernizării DJ 228 se estimase un cost de 1.130.000 lei fără TVA (11,13 miliarde de lei vechi), contractul a fost atribuit pentru 476.862 lei fără TVA (4,76 miliarde de lei vechi). Aceeaşi firmă a făcut şi studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, precum şi elaborarea detaliilor de execuţie şi a caietului de sarcini pentru parcările supraetajate pe care Primăria Constanţa vrea să le construiască în staţiunea Mamaia. Pentru aceste servicii, Search Corporation a încasat de la Primăria Constanţa 337.989,96 lei, adică peste 3,3 miliarde de lei vechi, fără TVA. În august 2006, societatea a câştigat licitaţia organizată de Primăria Constanţa pentru realizarea studiului de trafic al circulaţiei la nivelul municipiului, pentru care a încasat 5 miliarde de lei vechi. De asemenea, pe 28 mai 2007, Consiliul Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, a acordat firmei Search Corporation un contract privind elaborarea de studii de fezabilitate sau de prefezabilitate pentru drumurile judeţene, în valoare de 663.488 lei, fără TVA.
Firma SC Search Corporation are ca unic acţionar firma Search. Avg. Inc., cu sediul în Oklahoma, SUA, fiind administrată de aceeaşi firmă, pe un mandat de 99 de ani. Firma Search Avg. Inc. este reprezentată de Michael Mihai Stanciu, care îndeplineşte funcţia de administrator. Numele omului de afaceri american, de origine română, este legat şi de proiectarea autostrăzii „Bechtel". Companiile sale au primit majoritatea lucrărilor iniţiate de Ministerul Transporturilor, pe vremea fostului ministru, Miron Mitrea. Search Corporation a făcut parte, în acea perioadă, din SC Iptana (Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene) Search SRL, societate româno-americană, reprezentată de acelaşi Michael Stanciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 25 Jan, 2010 10:39 este prost informata ziarista asta ca si f multi alti ziaristi